ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αναζήτηση ΠΟΥ για την ασθενή που είχε κορωνοϊό πριν το ξέσπασμα στη Γουχάν

Μια 25χρονη Ιταλίδα είχε στο δέρμα της δείγματα κορωνοϊού από τον Νοέμβριο του 2019

Ιταλία: Αναζήτηση ΠΟΥ για την ασθενή που είχε κορωνοϊό πριν το ξέσπασμα στη Γουχάν

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναζητεί στην Ιταλία τη λεγόμενη Ασθενή Μηδέν, που φέρεται να είχε συμπτώματα Covid-19 από τον Νοέμβριο του 2019, έναν μήνα πριν το ξέσπασμα στη Γουχάν.

Πρόκειται για μια… μυστηριώδη 25ετή (τότε) Ιταλίδα που μετέβη σε νοσοκομείο του Μιλάνου παραπονούμενη για πόνους στο λαιμό και προβλήματα στο δέρμα.

Ελήφθη δείγμα της επιδερμίδας της αγνώστων λοιπών στοιχείων Ιταλίδας, το οποίο σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2021 έφερε ίχνη κορωνοϊού όταν εξετάστηκε περισσότερους από έξι μήνες αργότερα.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η περίπτωση της γυναίκας αυτής δείχνει ότι ο κορωνοϊός κυκλοφορούσε στην Κίνα και αλλού πολύ νωρίτερα από ό,τι θεωρείτο και έτσι είναι απαραίτητη περαιτέρω έρευνα της περίπτωσής της.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τη μυστηροιώδη γυναίκα αυτή, καθώς δεν είχε δώσει το όνομά της στο νοσοκομείο. Ακόμη χειρότερα, ο δερματολόγος που την ανέλαβε, ο Ραφαέλε Τζανότι, πέθανε τον Μάρτιο, μερικές μέρες αφού η ομάδα του ΠΟΥ ζήτησε περισσότερη έρευνα σχετικά με το περιστατικό, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

Διαβάστε επίσης:

Το μικρό δείγμα δέρματος της 25χρονης αρκούσε για δύο τεστ κορωνοϊού, με τον δρα Τζανότι να εντοπίζει σε αμφότερα τα ίχνη του ιού. Ωστόσο το δείγμα αίματοςήταν πολύ αλλοιωμένο πια ώστε να επιτρέψει έναν κρίσιμο τρίτο έλεγχο, που θα επέτρεπε και την γενετική ανίχνευση του ιού.

Οι ερευνητές του ΠΟΥ έχουν ζητήσει από πολλές χώρες να δώσουν δείγματα από τα αποθέματα αίματος που είχαν κρατήσει ώστε να διερευνηθεί πιθανή διασπορά του ιού σε πρότερη ημερομηνία. 

Όπως ανέφερε προσφάτως η εφημερίδα Washington Post, στις 2 Νοεμβρίου 2019, ορισμένοι Ιταλοί φοιτητές σε πρόγραμμα ανταλλαγής μετέβησαν σε πανεπιστήμιο της Γουχάν για να κάνουν μάθημα κινεζικής καλλιγραφίας.

Πηγή: Daily Mail, Washington Post