Βενετία: «Μπλόκο» στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια

Βενετία: «Μπλόκο» στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια

Την είσοδο των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στο Κανάλι Τζιουντέκα της Βενετίας απαγόρευσε η Ιταλία, μετά την προειδοποίηση της UNESCO

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την είσοδο των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στο Κανάλι Τζιουντέκα της Βενετίας απαγόρευσε η Ιταλία, μετά την προειδοποίηση της UNESCO ότι θα τοποθετήσει τη χώρα στη μαύρη λίστα για την απουσία μέτρων που προστατεύουν το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Η απαγόρευση, σύμφωνα με το Reuters, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Αυγούστου και θα αφορά πλοία που ζυγίζουν πάνω από 25.000 τόνους.

Οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων δεν θα αποβιβάζονται πλέον κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, αλλά στο εμπορικό λιμάνι της Μαργκέρα.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κραυγή αγωνίας και αγανάκτηση στη Βενετία για τα κρουαζιερόπλοια

«Είμαι περήφανος για μια δέσμευση που τιμήθηκε», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι, ανακοινώνοντας την έγκριση του διατάγματος από το υπουργικό συμβούλιο.

Η νέα νομοθετική ρύθμιση, η οποία είναι πιθανό να επηρεάσει τις δραστηριότητες των εταιρειών κρουαζιέρας, προβλέπει αποζημιώσεις για εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και εργαζόμενους, σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού.

Κάτοικοι της Βενετίας και μέλη της διεθνούς κοινότητας προέτρεπαν τις ιταλικές κυβερνήσεις εδώ και χρόνια να απαγορεύσουν την είσοδο μεγάλων πλοίων στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, τονίζοντας ότι απειλείται το εύθραυστο οικοσύστημα της περιοχής.

Κατά το παρελθόν, η ιταλική κυβέρνηση είχε θεσπίσει νομοθεσία για τον περιορισμό της πρόσβασης των πλοίων σε έναν από τους διασημότερους τουριστικούς τόπους στον κόσμο, αλλά ο εναλλακτικός τόπος ελλιμενισμού δεν είναι ακόμη έτοιμος.

Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι ενέκρινε διάταγμα για την κατασκευή τερματικού σταθμού εκτός του Μεγάλου Καναλιού, όπου τα πλοία άνω των 40.000 τόνων θα μπορούν να δέσουν χωρίς να χρειάζεται να περνούν μπροστά από την Πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Ηλιούπολη: «Απειλούσε ότι θα με σκοτώσει» – Η αποκαλυπτική κατάθεση της 19χρονης

Λύματα: Αύξηση ιικού φορτίου σε επτά περιοχές – Άνοδος 530% στο Ηράκλειο

Κορωνοϊός: 3.109 νέα κρούσματα, 4 θάνατοι, 133 διασωληνωμένοι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή