Νότια Αφρική: 72 νεκροί στα πιο βίαια επεισόδια των τελευταίων ετών

Νότια Αφρική: 72 νεκροί στα πιο βίαια επεισόδια των τελευταίων ετών

Εβδομήντα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στη Νότια Αφρική μετά τη σύλληψη του πρώην προέδρου Τζέικομπ Ζούμα την περασμένη εβδομάδα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εβδομήντα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στη Νότια Αφρική μετά τη σύλληψη του πρώην προέδρου Τζέικομπ Ζούμα την περασμένη εβδομάδα, εκ των οποίων πολλοί σε ποδοπατήματα, ενώ οι λεηλασίες άρχισαν εκ νέου την Τρίτη.

Τα βίαια επεισόδια κλιμακώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε σε 72, ανακοίνωσε η αστυνομία. «Ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων ανέρχεται σε 1.234» πρόσθεσε.

Οι νεκροί στην επαρχία ΚουαΖούλου-Νατάλ, όπου ξέσπασαν τα πρώτα επεισόδια την Παρασκευή, έφτασαν τους 26. Άλλοι 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου οι ταραχές εξαπλώθηκαν, σύμφωνα με τους τελευταίους επίσημους απολογισμούς. Μερικά από τα θύματα παγιδεύτηκαν στα ποδοπατήματα, κατά τη λεηλασία των εμπορικών κέντρων.

Τα πιο βίαια επεισόδια των τελευταίων χρόνων επεκτείνονται, καθώς η δυσφορία αυξάνεται. Παρά την έκκληση των αρχών για ηρεμία και την ανάπτυξη σχεδόν 2.500 στρατιωτών, οι λεηλασίες καταστημάτων συνεχίστηκαν.

Οι δυνάμεις της τάξης άνοιξαν πυρ με σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσουν τα πλήθη, πυροδοτώντας σκηνές πανικού στους χώρους στάθμευσης των εμπορικών περιοχών ή στους δρόμους των πόλεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Τελευταίες ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και καλοκαίρι καθημένων: Όλα τα νέα μέτρα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή