Ιράκ: Δεκάδες θύματα από πυρκαγιά

Ιράκ: Δεκάδες θύματα από πυρκαγιά

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 66 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίστηκαν όταν το βράδυ της Δευτέρας ξέσπασε πυρκαγιά στον θάλαμο απομόνωσης ασθενών με COVID-19 του νοσοκομείου Αλ Χουσεΐν, στη Νασιρίγια του Ιράκ. Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν ασαφή, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε όταν σπίθες από φθαρμένες καλωδιώσεις έφτασαν σε φιάλη οξυγόνου, με αποτέλεσμα να εκραγεί. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο Ιράκ. Τον Απρίλιο η έκρηξη φιάλης οξυγόνου σε νοσοκομείο της Βαγδάτης και η φωτιά που ακολούθησε προκάλεσαν τον θάνατο 82 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 100. Η πανδημία έχει προκαλέσει κατάρρευση του ιρακινού συστήματος υγείας, προκαλώντας περίπου 17 χιλιάδες θανάτους και πάνω από 1,4 εκατομμύρια κρούσματα. 

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι μετά το τραγικό δυστύχημα ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ εξοργισμένων συγγενών των θυμάτων της πυρκαγιάς και αστυνομικών, έξω από το νεκροτομείο της πόλης. Δύο περιπολικά παραδόθηκαν στις φλόγες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή