Κίνα: Μερική κατάρρευση ξενοδοχείου κοστίζει 17 ζωές

Κίνα: Μερική κατάρρευση ξενοδοχείου κοστίζει 17 ζωές

Προκλήθηκε από κινήσεις του ιδιοκτήτη, προκειμένου να αλλάξει η δομική κατασκευή του κτιρίου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους 17 ανέρχονται οι νεκροί από την κατάρρευση τμήματος ενός φθηνού ξενοδοχείου στην πόλη Σουτσόου που βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας όπως μετέδωσαν την Τετάρτη τα κρατικά ΜΜΕ.

Από τους 23 ανθρώπους που παγιδεύτηκαν στα χαλάσματα του ξενοδοχείου Siji Kaiyuan Hotel, μόνο οι έξι κατόρθωσαν να επιβιώσουν, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα.

Περισσότεροι από 650 άνθρωποι έλαβαν μέρος στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το πρωί.

Η διοίκηση της επαρχίας Τσιανγκσού προχώρησε στη συγκρότηση ομάδας για τη διενέργεια μιας έρευνας σε βάθος, προκειμένου να εντοπιστούν οι ακριβείς αιτίες της κατάρρευσης του ξενοδοχείου.

Το Siji Kaiyuan άρχισε τη λειτουργία του το 2018 και είχε συνολικά 54 δωμάτια, σύμφωνα με σελίδες κράτησης στο διαδίκτυο.

Το τμήμα του ξενοδοχείου που κατέρρευσε είχε ύψος τριών ορόφων.

Σύμφωνα με μερικές αναφορές κρατικών ΜΜΕ, η κατάρρευση φαίνεται να προκλήθηκε από κινήσεις του ιδιοκτήτη, προκειμένου να αλλάξει η δομική κατασκευή του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός φιλοξενούμενου στο ξενοδοχείο, τη Δευτέρα, πριν από την κατάρρευση ακούγονταν θόρυβοι από επισκευές, ενώ το κτίριο κουνήθηκε, σύμφωνα με ΜΜΕ στο Πεκίνο.

Οι τοπικές αρχές στην επαρχία Τσιανγκσού πραγματοποίησαν σύσκεψη έκτακτης ανάγκης για την ασφάλεια των δομικών συγκροτημάτων των κτιρίων, ενώ κάλεσαν για τη διενέργεια πιο αυστηρής εποπτείας και ελέγχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή