Βενετία: Απαγορευτικό για τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια από 1η Αυγούστου

Βενετία: Απαγορευτικό για τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια από 1η Αυγούστου

Εξετάζεται η δημιουργία λιμανιών σε γειτονικές περιοχές

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την απαγόρευση εισόδου μεγάλων πλοίων κρουαζιέρας στη Βενετία, με σκοπό την προστασία του κορυφαίου προορισμού από τον υπερβολικό τουρισμό.

Η πρόσβαση στη γραφική πλατεία του Αγίου Μάρκου έχει εδώ και χρόνια καταστεί μήλον της Έριδος μεταξύ περιβαλλοντιστών από τη μία και τουριστικών επιχειρήσεων από την άλλη. Η ένταση κορυφώθηκε το 2019, όταν ένα κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε μέσα στον κόλπο της Βενετίας προκαλώντας και τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων.

Με δεδομένη πλέον την προοπτική επιστροφής του τουρισμού σε μεγάλους αριθμούς αυτό το καλοκαίρι, το θέμα έχει αναχθεί σε κεντρικό ζήτημα για τις δύο πλευρές.

Έτσι η κυβέρνηση στη Ρώμη έσπευσε να εγκρίνει διάταγμα το οποίο απαγορεύει σε μεγάλα κρουαζιερόπλοια, καθώς και σε μεγάλα εμπορικά σκάφη, να εισέρχονται στον κλειστό κόλπο της Βενετίας από την 1η Αυγούστου.

Παράλληλα εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας νέων τερματικών σταθμών και λιμενοβραχιόνων μακριά από την Πόλη των Δόγηδων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης. Ήδη η Ρώμη ενέκρινε τον προϋπολογισμό για έργο 157 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό τη δημιουργία λιμένος στη γειτονική Μαργκέρα.

Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα η ΟΥΝΕΣΚΟ πρότεινε την ένταξη της Βενετίας στον κατάλογο των περιοχών Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε Κίνδυνο.

Πηγή: Bloomberg

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή