ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Πολλές περιοχές θα ξεκινήσουν τον εμβολιασμό εφήβων αυτό τον μήνα

Η Κίνα, η οποία έχει καταφέρει να συγκρατήσει τις εγχώριες μολύνσεις, έχει χορηγήσει 1,4 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου Covid

Κίνα: Πολλές περιοχές θα ξεκινήσουν τον εμβολιασμό εφήβων αυτό τον μήνα

Πολλές περιοχές στην Κίνα θα ξεκινήσουν να εμβολιάζουν εφήβους αυτό τον μήνα κατά της Covid-19, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές καθώς η χώρα εντείνει την εμβολιαστική της εκστρατεία.

Η Κίνα, η οποία έχει καταφέρει να συγκρατήσει τις εγχώριες μολύνσεις, έχει χορηγήσει 1,4 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου ή δύο πέμπτα του παγκόσμιου συνόλου των 3,4 δισεκατομμυρίων δόσεων.

Αυτόν τον μήνα, η νοτιοδυτική περιοχή Γκουανσί και η πόλη Τζινγκμέν στην κεντρική επαρχία Χουμπέι θα ξεκινήσουν να εμβολιάζουν τις ηλικίες 15 με 17 και θα ακολουθήσουν τα παιδιά ηλικίας 12-14 τον Αύγουστο, ανέφεραν χθες τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και ντόπιοι αξιωματούχοι ελέγχου των ασθενειών.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου οι αρχές εκεί στοχεύουν να έχουν εμβολιάσει πλήρως όλους όσοι μπορούν να εμβολιαστούν στις ηλικίες 12 με 17.

Η Κίνα έχει εγκρίνει δύο εγχώριας παραγωγής εμβόλια, ένα της Sinovac Biotech και ένα άλλο που παρασκεύασε μια εταιρεία του Πεκίνου, θυγατρική της Sinopharm, για όσους έχουν ηλικία 3 ως 17 ετών.

Η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα με πληθυσμό 1,4 δισεκατομμύριο κατοίκους, δεν αποκαλύπτει συστηματικά πόσοι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, αλλά στα τέλη του περασμένου μήνα ένας κρατικός ραδιοσταθμός μετέδωσε ότι το εθνικό ποσοστό έχει φθάσει στο 40%.

Πολλές τοπικές αρχές ανακοίνωσαν αυτό τον μήνα ότι οι δημόσιοι χώροι –από σούπερ μάρκετ μέχρι σιδηροδρομικοί σταθμοί– θα ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και θα καταγράφουν τα προσωπικά στοιχεία των ανεμβολίαστων επισκεπτών, ώστε να ωθήσουν περισσότερους πολίτες στον εμβολιασμό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters