Νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία

Νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία

Ο πρώην Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ είναι η επιλογή του Τζο Μπάιντεν

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Τζεφ Φλέικ, πρώην Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή της Αριζόνας, επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Τουρκία. Ο Φλέικ, παρότι παλαίμαχος Ρεπουμπλικανός, με μακρά σταδιοδρομία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία, μετατράπηκε σε υποστηρικτή του Μπάιντεν, ασκώντας δριμύτατη κριτική στον τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Υπήρξε επίσης μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της αντίστοιχης Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας. Βέβαια, η επιλογή του από τον πρόεδρο Μπάιντεν και η ανάθεση των νέων καθηκόντων του πρέπει να επικυρωθούν από τη Γερουσία.

Ο Φλέικ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, τόνισε ότι νιώθει υπερηφάνεια για την τιμή που του έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος και ικανοποίηση που θα συμμετάσχει σε μια έμπειρη, ισχυρή και ικανή ομάδα η οποία εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στο εξωτερικό. «Αφού θήτευσα τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία, κατανοώ και εκτιμώ τον ρόλο που διαδραματίζει το Κογκρέσο στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και περιμένω με ανυπομονησία αυτή τη συνεργασία.

Με την επιλογή μου, η κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν επαναβεβαιώνει την καλύτερη παράδοση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας: την πεποίθηση ότι οι κομματικές προσεγγίσεις πρέπει να σταματούν στα όρια της επικράτειας. Η αμερικανική εξωτερική πολιτική πρέπει και μπορεί να είναι αποτέλεσμα δικομματισμού. Αυτή είναι η πεποίθηση και η δέσμευσή μου», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Εφόσον επικυρωθεί η επιλογή του Μπάιντεν, ο Τζεφ Φλέικ θα αναλάβει την πρεσβεία στην Αγκυρα σε μια ιδιαίτερα τεταμένη στιγμή για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, με πολλά μέτωπα να παραμένουν ανοικτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή