Κυριακίδου για μετάλλαξη Δέλτα: Σοβαρός κίνδυνος για τους ανεμβολίαστους

Κυριακίδου για μετάλλαξη Δέλτα: Σοβαρός κίνδυνος για τους ανεμβολίαστους

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Βουκουρέστι μεταβαίνει την Παρασκευή, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου συνεχίζοντας τις προσπάθειες της Κομισιόν για στήριξη της ανάπτυξης των εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού των κρατών – μελών.

«Η Ε.Ε. δεσμεύτηκε να διανείμει αρκετές δόσεις, περίπου 500 εκατομμύρια, για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της Ένωσης. Θα εργαστούμε τώρα όσο το δυνατόν πιο στενά με τα κράτη μέλη μας για να διασφαλίσουμε ότι θα επιτύχουν τους στόχους τους», ανέφερε η κ. Κυριακίδου.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Κύπρια επίτροπος τόνισε ότι «η πιο μεταδοτική παραλλαγή, η Δέλτα, που υπάρχει σήμερα σε ολόκληρη την Ε.Ε. και γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει εκτενώς αυτό το καλοκαίρι, είναι ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Παράλληλα, σχετικά με τη Ρουμανία η Επίτροπος Υγείας, σημείωσε ότι με το ποσοστό των ενηλίκων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι να φτάνει μόνο το 30%, η χώρα «πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειες εμβολιασμού καθώς προχωράμε στο καλοκαίρι».

«Το μήνυμα είναι σαφές: ο εμβολιασμός είναι και θα είναι το ισχυρότερο όπλο μας κατά των παραλλαγών», υπογράμμισε η κ. Κυριακίδου.

Η Ευρωπαία Επίτροπος θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Υγείας της Ρουμανίας Ioάνα Μιχαΐλα, ενώ θα επισκεφθεί και κέντρο εμβολιασμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή