Κύπρος: Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ εναντίον σκάφους του λιμενικού

Κύπρος: Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ εναντίον σκάφους του λιμενικού

Υπήρξε καταδίωξη του σκάφος της κυπριακής λιμενικής αστυνομίας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουρκική ακταιωρός καταδίωξε και άνοιξε πυρ σε σκάφος της λιμενικής αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην περιοχή ανοιχτά του Κάτω Πύργου.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή Κύπρου, το σκάφος του λιμενικού καθώς περιπολούσε αντιλήφθηκε στην περιοχή μεγάλο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που το προσέγγισε με επικίνδυνους ελιγμούς.

Στη συνέχεια η τουρκική ακταιωρός καταδίωξε το σκάφος της λιμενικής αστυνομίας σχεδόν μέχρι την είσοδο του στο αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου, ρίχνοντας μάλιστα και προειδοποιητικούς πυροβολισμούς.

Όπως ανέφερε στην Κρατική Τηλεόραση της Κύπρου ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 3:30, όταν σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πύργου για τυπική περιπολία προς αντιμετώπιση του φαινομένου της αυξημένης μεταναστευτικής ροής από τα τουρκικά παράλια, προσεγγίστηκε από τουρκική ακταιωρό.

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι λίγα λεπτά μετά η τουρκική ακταιωρός, ακολουθώντας το σκάφος, προχώρησε στη ρήψη τεσσάρων προειδοποιητικών πυροβολισμών, ανοίγοντας πυρ τέσσερις φορές προς την πλευρά του σκάφους. Όταν το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας έφτασε σε αλιευτικό καταφύγιο, η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, η Αστυνομία αναμένεται να ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών για την υπόθεση. Όπως είπε, είναι η πρώτη φορά που σημειώθηκε τέτοιο περιστατικό.

Tελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή