ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νέα προπαγάνδα Ερντογάν περί «απροσπέλαστης Γαλάζιας Πατρίδας» (βίντεο)

Δημοσίευσε τρίλεπτο βίντεο για την επέτειο από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016

Τουρκία: Νέα προπαγάνδα Ερντογάν περί «απροσπέλαστης Γαλάζιας Πατρίδας» (βίντεο)

Τα… ρέστα του σε κρατική αλλά και προσωπική προπαγάνδα δίνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε βίντεο που ανήρτησε με την ευκαιρία της πέμπτης επετείου του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, σπεύδοντας να αναφερθεί ξανά σε «Γαλάζια Πατρίδα» και «απροσπέλαστη Ανατολική Μεσόγειο».

Στο τριών λεπτών βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος διά των εντολέων του επιτίθεται γενικώς και αορίστως στους εχθρούς της πατρίδας του και του καθεστώτος του, χρησιμοποιώντας τον συμβολισμό της γέφυρας του Βοσπόρου που είχε αποτελέσει πεδίο μάχης κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Στο βίντεο γίνεται λόγος για «απροσπέλαστη Τουρκία», «απροσπέλαστη Γαλάζια Πατρίδα» και «απροσπέλαστη Ανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα χρησιμοποιούνται εικόνες-σύμβολα του καθεστώτος Ερντογάν, μεταξύ των οποίων και τα πλοία Oruc Reis και Barbaros.

Σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα οικονομικά προβλήματα που καθημερινά διογκώνονται για τον πληθυσμό των 85 εκατομμυρίων, γίνεται επίκληση σε εθνικά σύμβολα, με πρώτη την τουρκική σημαία σαν από ταινία του Χόλιγουντ, και αλλεπάλληλες επικλήσεις εννοιών όπως «πατρίδα».

Υπενθυμίζεται ότι το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, που είχε κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες Τούρκους έχει χρεωθεί από τον κ. Ερντογάν στον Τούρκο ιμάμη Φετχιουλάχ Γκιουλέν, που ζει στις ΗΠΑ, ενώ κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες Τούρκους, τους οποίους το καθεστώς αποκαλεί «μάρτυρες».