Εμβόλια Covid-19: Η Ουγγαρία προχωρεί σε τρίτη δόση από 1 Αυγούστου

Εμβόλια Covid-19: Η Ουγγαρία προχωρεί σε τρίτη δόση από 1 Αυγούστου

Οι δύο δόσεις των κινεζικών εμβολίων φαίνεται να δημιουργούν ανεπαρκή αντισώματα, βάσει ελέγχων

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουγγαρία θα προσφέρει την επιλογή εμβολιασμού κατά της Covid-19 με μια τρίτη δόση από την 1η Αυγούστου και θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας, δήλωσε την Παρασκευή στο κρατικό ραδιόφωνο της χώρας ο πρωθυπουργός της, Βίκτορ Ορμπάν.

Όπως είπε κατά την εβδομαδιαία του ραδιοφωνική συνέντευξη, οι γιατροί θα αποφασίζουν ποιο σκεύασμα θα πρέπει να χορηγείται στους πολίτες ως τρίτη δόση, η οποία και θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη δόση, εκτός αν οι γιατροί κρίνουν διαφορετικά.

Τις τελευταίες ημέρες ο δήμος της Βουδαπέστης προσφέρει δωρεάν τεστ αντισωμάτων, τα οποία έχουν ήδη εντοπίσει ανεπάρκεια αντισωμάτων σε τουλάχιστον 60 εμβολιασμένους με δύο δόσεις του κινεζικού εμβολίου Sinopharm.

Διαβάστε ακόμη:

Ο αντιδήμαρχος Βουδαπέστης Άμπρους Κις έκανε λόγο την περασμένη εβδομάδα για «πραγματικό πρόβλημα» ιδιαιτέρως στις ηλικίες άνω των 60 ετών, που ασθενούν σοβαρά με Covid-19, μολονότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι με το κινεζικό σκεύασμα. Γι’ αυτό ζήτησε επειγόντως από την κυβέρνηση τη χορήγηση και τρίτης δόσης.

Ο κ. Ορμπάν είχε τότε απαντήσει ότι δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά επιστημονικά δεδομένα που να πείθουν την κυβέρνηση να προχωρήσει στη χορήγηση και τρίτης δόσης, αλλά με βάση τη δήλωση της Παρασκευής έχει προφανώς αλλάξει γραμμή πλεύσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή