Κατέληξε ο Ολλανδός ρεπόρτερ Πέτερ ντε Βρις

Κατέληξε ο Ολλανδός ρεπόρτερ Πέτερ ντε Βρις

«Πρέπει να καταπολεμήσουμε το έγκλημα με όλα τα μέσα», ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ. Επειτα από δεκαήμερη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ο κορυφαίος Ολλανδός δημοσιογράφος Πέτερ ντε Βρις υπέκυψε χθες στα τραύματά του, βυθίζοντας στο πένθος τη χώρα και τον δημοσιογραφικό κόσμο. Ο 64χρονος Ντε Βρις, που ερευνούσε μεταξύ άλλων υποθέσεις του ολλανδικού υποκόσμου, είχε δεχθεί πέντε σφαίρες, εκ των οποίων η μία στο κεφάλι την Τρίτη 6 Ιουλίου.

Ο 64χρονος Ντε Βρις ήταν ο ιδρυτής αυτού που ονομάστηκε «ρεπορτάζ εγκληματικότητας», το οποίο εξελάμβανε ως ξεχωριστό από το αστυνομικό ρεπορτάζ, αφού συχνά ασχολείτο με υποθέσεις που οι Αρχές θεωρούσαν ότι είχαν «κλείσει». «Ο Πέτερ έζησε ακολουθώντας τα πιστεύω του», ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειάς του. «Γονατιστός δεν είναι κανείς ελεύθερος. Είμαστε απίστευτα υπερήφανοι για εκείνον και ταυτόχρονα απαρηγόρητοι». 
Μία ώρα μετά τη δολοφονική επίθεση, η αστυνομία συνέλαβε δύο υπόπτους, οι οποίοι παρουσιάστηκαν την περασμένη Παρασκευή στον ανακριτή που διέταξε τη συνεχιζόμενη προφυλάκισή τους. Οι έρευνες επικεντρώνονται στη σχέση τους με τη μαφία της κοκαΐνης, στην αποκάλυψη της οποίας είχε αναμειχθεί ο Ντε Βρις. 

«Είναι σχεδόν απίστευτο», δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. «Ηταν αφοσιωμένος, επίμονος, δεν φοβόταν κανέναν και τίποτα. Πάντα ζητούσε δικαιοσύνη και γι’ αυτό είναι ακόμη πιο δραματικό το γεγονός ότι έπεσε θύμα μιας μεγάλης αδικίας. Αυτό που συνέβη δεν πρέπει να το ανεχθούμε, πρέπει να καταπολεμήσουμε το έγκλημα με όλα τα μέσα». Στο σημείο της επίθεσης, στην οδό Λάνγκε Λαϊντσεβάρ του Αμστερνταμ, είχε στηθεί πρόχειρο μνημείο στο οποίο περαστικοί πλησίαζαν, κάποιοι κλαίγοντας, και εναπέθεταν άνθη. Προκειμένου να συγκρατήσουν τον μεγάλο όγκο των λουλουδιών, οι Aρχές είχαν περιφράξει το σημείο με κάγκελα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή