Βρετανία: Προειδοποίηση για νέο λόκνταουν «εντός εβδομάδων»

Βρετανία: Προειδοποίηση για νέο λόκνταουν «εντός εβδομάδων»

Σημαντική η επίδραση στην αύξηση των κρουσμάτων από το Euro 2021

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία ίσως χρειαστεί νέο λόκνταουν εντός εβδομάδων, προειδοποίησε ο επικεφαλής των ιατρικών συμβούλων της κυβέρνησης, καθώς εκτός από τα κρούσματα κορωνοϊού ανεβαίνουν σημαντικά πλέον και οι αριθμοί των νεκρών, φτάνοντας την Πέμπτη σε υψηλό τετραμήνου, ενώ έρχονται ανησυχητικά και τα στοιχεία μετάδοσης λόγω του Euro 2021.

Κι ενώ η Βρετανία μετρά μέρες ως τη λεγόμενη Ημέρα Ελευθερίας, την προσεχή Δευτέρα 19 Ιουλίου, ο καθηγητής Κρις Γουίτι προειδοποίησε την Πέμπτη ότι τουλάχιστον η Αγγλία δεν έχει επ’ ουδενί διαφύγει τον κίνδυνο νέου κύματος και σε μερικές εβδομάδες μπορεί να απαιτηθεί ένα ακόμη λόκνταουν στη χώρα.

«Οι αριθμοί της επιδημίας δείχνουν διπλασιασμό από εβδομάδα σε εβδομάδα. Και δεν είναι μόνο στα κρούσματα, αλλά και στις εισαγωγές σε νοσοκομεία, και στους θανάτους», είπε ο Βρετανός καθηγητής.

Την Πέμπτη τα επίσημα στοιχεία έδειξαν 63 νέους θανάτους εντός 24ώρου, το υψηλότερο νούμερο στη Βρετανία από τον περασμένο Μάρτιο. Στο μεταξύ είχε καταγραφεί και ημέρα χωρίς ούτε έναν θάνατο.

Διαβάστε ακόμη:

Στο μεταξύ τα στοιχεία άρχισαν να δείχνουν και τη σαφή επίδραση της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης που έληξε την περασμένη Κυριακή. Τα στατιστικά της δημόσιας υπηρεσίας υγείας στην Αγγλία δείχνουν ότι από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, και συγκεκριμένα μετά τη νίκη της Αγγλίας επί της Κροατίας στις 13 Ιουνίου, άρχισαν να αυξάνονται δυσανάλογα τα κρούσματα μεταξύ των νέων ανδρών, σε σύγκριση με εκείνα των νέων γυναικών.

Έτσι τις τελευταίες δύο εβδομάδες 10.267 περισσότεροι νέοι Άγγλοι έχουν μολυνθεί από ό,τι Αγγλίδες, και ακόμη δεν έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την ημέρα του γενικευμένου συγχρωτισμού, την περασμένη Κυριακή όταν έγινε ο τελικός Ιταλίας-Αγγλίας.

Την Πέμπτη ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 48.553 σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, που συνιστά υψηλό πενταμήνου.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δε θέλει πάντως ούτε να ακούει για το ενδεχόμενο ενός νέου λόκνταουν, έχοντας εκθέσει δημοσίως την άποψή του περί ατομικής ευθύνης και οριστικής εξόδου από τα απαγορευτικά.

Πηγή: Daily Mail

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή