Ολυμπιακοί Αγώνες: Αγνοείται αρσιβαρίστας από την Ουγκάντα, αποφεύγοντας τεστ Covid

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αγνοείται αρσιβαρίστας από την Ουγκάντα, αποφεύγοντας τεστ Covid

Αρχές και διοργανωτές στην Ιαπωνία αναζητούν τον 20χρονο αθλητή

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων και οι αρχές στην Ιαπωνία αναζητούν έναν 20χρονο αρσιβαρίστα από την Ουγκάντα που επισήμως αγνοείται. Υπάρχουν υποψίες ότι εξαφανίστηκε για να αποφύγει έλεγχο κορωνοϊού.

Ο Τζούλιους Σεκιτολέκο διέμενε και προπονείτο για τους Αγώνες στο Ιζουμισάνο, στην περιφέρεια της Οσάκα. Όταν υπάλληλος του δήμου μετέβη στο ξενοδοχείο του στην Παρασκευή για να τον υποβάλει σε έλεγχο κορωνοϊού, εκείνος είχε ήδη γίνει άφαντος.

Την τελευταία φορά που τον είδε κάποιος στο ξενοδοχείο ήταν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όπως ανέφερε συναθλητής του.

Πλέον οι αρχές τον αναζητούν σε όλη την περιφέρεια της Οσάκα, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο ώστε να μη χάσει τους Αγώνες, που αρχίζουν επισήμως μία εβδομάδα αργότερα, κι ενώ ήδη οι Ιάπωνες έχουν απαγορεύσει αυστηρά την κυκλοφορία των αθλητών σε δημόσιους χώρους ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Διαβάστε επίσης:

Η εξέλιξη αυτή τροφοδοτεί περαιτέρω τις ανησυχίες για την εφαρμογή των μέτρων ελέγχου και περιορισμού των αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων με σκοπό την αποφυγή επαφής με τον πληθυσμό της χώρας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η αποστολή της Ουγκάντας κατέφτασε στο αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο από τις 19 Ιουνίου, μεταξύ των πρώτων που μετέβησαν για τη διοργάνωση, με σκοπό να εγκλιματιστεί. Ωστόσο από τότε έχουν καταγράψει ήδη δύο κρούσματα κορωνοϊού. Έτσι οι αθλητές άρχισαν μόλις πριν από μία εβδομάδα της προπονήσεις τους, εξερχόμενοι από την καραντίνα όπου είχαν εισέλθει.

Πηγή: Kyodo News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή