ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Εντοπίστηκε το αεροσκάφος που αγνοείτο – Σώοι όλοι οι επιβάτες

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως εντοπίστηκε το επιβατηγό αεροσκάφος, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί νωρίτερα, σημειώνοντας ότι οι επιβάτες είναι ζωντανοί

Ρωσία: Εντοπίστηκε το αεροσκάφος που αγνοείτο – Σώοι όλοι οι επιβάτες

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως εντοπίστηκε το επιβατηγό αεροσκάφος, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί νωρίτερα, σημειώνοντας ότι οι επιβάτες είναι ζωντανοί. 

«Το αεροσκάφος εντοπίσθηκε», μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή στις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων, προσθέτοντας ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι καλά.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, επισημαίνοντας ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 19 άνθρωποι μεταξύ των οποίων δύο παιδιά.

Στο μεταξύ η αρμόδια Διεύθυνση Ανακρίσεων της Δυτικής Σιβηρίας στον τομέα των μεταφορών που υπάγεται στην Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άσκησε ποινική δίωξη κατά της αεροπορικής εταιρείας για παραβίαση των κανόνων αεροπλοΐας και εκμετάλλευσης αερομεταφορών.

Το αεροσκάφος τύπου An-28, χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή Τομσκ, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή της πολιτικής αεροπορίας και -όπως έγινε γνωστό- στην προσπάθεια του να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση συνετρίβη.

Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή το αεροσκάφος είχε περάσει όλους τους τεχνικούς ελέγχους.

Το αεροσκάφος ανήκε σε αεροπορική εταιρεία της Σιβηρίας και πραγματοποιούσε την πτήση Κέντροβι-Τομσκ και απογειώθηκε με καθυστέρηση 10 ωρών εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο τύπου ΜΙ-8 της ρωσικής πολιτικής αεροπορίας για τον εντοπισμό του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters