Πλημμύρες: Μήνυμα αλληλεγγύης από Μακρόν σε Γερμανία και γειτονικές χώρες

Πλημμύρες: Μήνυμα αλληλεγγύης από Μακρόν σε Γερμανία και γειτονικές χώρες

Οι πλημμύρες προκάλεσαν τον θάνατο σχεδόν 100 ανθρώπων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης

Η Γαλλία είναι «αλληλέγγυα» στη «δοκιμασία» που περνούν η Γερμανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία, οι πληγείσες χώρες από τις πλημμύρες που προκάλεσαν τον θάνατο σχεδόν 100 ανθρώπων, έγραψε σήμερα στο Twitter o Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, και υποσχέθηκε βοήθεια από το Παρίσι.

⇒ Διαβάστε επίσης: Πλημμύρες στη Γερμανία: Τραγωδία δίχως τέλος με 103 νεκρούς

«Η σκέψη μου είναι στα θύματα της κακοκαιρίας που πλήττει σκληρά τη Γερμανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία. Η Γαλλία είναι αλληλέγγυα σε αυτή τη δοκιμασία. Η υποστήριξή μας έχει ήδη αναπτυχθεί στο Βέλγιο. Θα είναι παντού όπου θα είναι χρήσιμη», έγραψε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ διαβεβαίωσε χθες, Πέμπτη βράδυ, τη Γερμανία και το Βέλγιο για την «υποστήριξη» και την «αλληλεγγύη» της Γαλλίας, διευκρινίζοντας ότι 40 Γάλλοι στρατιωτικοί της πολιτικής προστασίας, συγκεκριμένα της μονάδας επέμβασης Uiisc1, ένα σύνταγμα που διατίθεται από το υπουργείο Εσωτερικών) και ένα ελικόπτερο με ομάδα διάσωσης έφθασαν στη Λιέγη, τη βελγική πόλη που επλήγη σφοδρά από την κακοκαιρία.

Το σύνολο των χωρών αυτών μετρά επί του παρόντος τουλάχιστον 126 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP