Βρετανία: Σε νέο ρεκόρ εξαμήνου τα κρούσματα, κάθε μέρα και πιο πολλά

Βρετανία: Σε νέο ρεκόρ εξαμήνου τα κρούσματα, κάθε μέρα και πιο πολλά

Απογοήτευση μετά την αλλαγή των κανόνων για αφίξεις από τη Γαλλία

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο υψηλό έξι μηνών εμφάνισαν στη Βρετανία τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού, καθώς οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο 54.674 νέες περιπτώσεις Covid-19.

Πρόκειται για περαιτέρω αύξηση από τα 51.870 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Καθημερινά οι ημερήσιοι αριθμοί των κρουσμάτων τις τελευταίες τέσσερις ημέρες είναι οι υψηλότεροι που καταγράφονται από τις 15 Ιανουαρίου.

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων συγκλαταλέγεται και ο υπουργός Υγείας της χώρας, Σατζίντ Τζάβιντ, χωρίς πάντως να έχει συμπτώματα έχοντας εμβολιαστεί πλήρως από τον Μάιο.

Η Βρετανία κατέγραψε το Σάββατο 41 θανάτους μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση με Covid-19 των ασθενών, λιγότερους από τους 49 που καταγράφηκαν την Παρασκευή.

Η μεταστροφή της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία ανακοίνωσε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου που επιστρέφουν από τη Γαλλία θα πρέπει τελικά να κάνουν καραντίνα, προκάλεσε απογοήτευση και θυμό, λίγο πριν από την αναμενόμενη χαλάρωση των υγειονομικών κανόνων.

Από τη Δευτέρα, οι πλήρως εμβολιασμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι οποίοι θα προέρχονται από «πορτοκαλί» χώρες, συμπεριλαμβανομένων πολλών τουριστικών προορισμών στην Ευρώπη, όπως η Ιταλία ή η Ισπανία, δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν καραντίνα κατά την άφιξή τους στην Αγγλία.

Ωστόσο, η Γαλλία θα αποτελέσει εξαίρεση λόγω της «επίμονης παρουσίας» των κρουσμάτων της παραλλαγής Βήτα του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι τοπικές κυβερνήσεις της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας είναι πιθανό να λάβουν το ίδιο μέτρο.

Από την πλευρά της, η Γαλλία αυστηροποίησε τους κανόνες της και ανακοίνωσε ότι από την Κυριακή, οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου που θα έχουν κάνει πριν από λιγότερο από 24 ώρες.

Η βρετανική απόφαση αποτελεί πλήγμα για την ταξιδιωτική βιομηχανία, η οποία ήλπιζε σε μια «σημαντική ανάκαμψη» της δραστηριότητάς της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή