Τόκιο 2020: COVID-19 και σε αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό

Τόκιο 2020: COVID-19 και σε αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό

Ελάχιστα εικοσιτετράωρα έχουν απομείνει μέχρι την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και οι ειδήσεις για θέματα που αφορούν την πανδημία επισκιάζουν αυτές που αφορούν την κορυφαία αθλητική διοργάνωση

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο, μη Ιάπωνες, αθλητές και ένας συνοδός είναι οι πρώτοι που «γράφτηκαν» ως θετικοί στην COVID-19 στο ημερολόγιο νοσούντων του Ολυμπιακού Χωριού. Υπάρχουν και άλλοι αθλητές που έχουν νοσήσει αλλά αυτοί βρίσκονται εκτός του Χωριού. Από την 1η Ιουλίου μέχρι σήμερα περισσότεροι από 55 άνθρωποι που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες αρρώστησαν από τον νέο κορωνοϊό. 

Ελάχιστα εικοσιτετράωρα έχουν απομείνει μέχρι την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και οι ειδήσεις για θέματα που αφορούν την πανδημία επισκιάζουν αυτές που αφορούν την κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Τα δύο θετικά περιστατικά αθλητών από το Ολυμπιακό Χωριό, από τη μία πλευρά προκάλεσαν προβληματισμό, αλλά από την άλλη η έγκαιρη εντόπισή τους δείχνει ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργεί.  

⇒ Διαβάστε ακόμη: Τόκιο 2020: Η «Κ» στο Ολυμπιακό Χωριό – Φωτογραφίες

Σε ό,τι αφορά τους δύο αθλητές και τον συνοδό προέρχονται από την ίδια χώρα. Βρίσκονται στα δωμάτια τους και η Οργανωτική Επιτροπή έχει φροντίσει να σιτίζονται μέσα σε αυτά. Οι υπόλοιποι αθλητές της ομάδας είναι αρνητικοί. Αυτά τα νέα κρούσματα ήρθαν να προστεθούν στην αλυσίδα των θετικών δειγμάτων των προηγούμενων ημερών. 

Η Τελετή Έναρξης της 32ης διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουλίου. Από αγωνιστικής πλευράς οι Αγώνες θα αρχίσουν στις 21 Ιουλίου με τις αναμετρήσεις σε μπέιζμπολ – σόφτμπολ και ποδόσφαιρο. Στις 23 Ιουλίου θα αγωνιστούν και οι πρώτοι εκπρόσωποι της Ελλάδος. Στον αγωνιστικό στίβο της κωπηλασίας θα πουν οι Στέφανος Ντούσκος και Αννέτας Κυρίδου, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο σκιφ ανδρών και γυναικών, αντίστοιχα. Την ίδια ημέρα, η Ευαγγελία Ψάρρα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην τοξοβολία. Για την αθλήτρια θα είναι οι 6οι Ολυμπιακοί Αγώνες.  

Τελευταίες ειδήσεις

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα

Φολέγανδρος: Ο 30χρονος ομολόγησε τη δολοφονία της 26χρονης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή