Βρετανία: «Freedom Day» με αστερίσκους

Βρετανία: «Freedom Day» με αστερίσκους

Τη Δευτέρα αίρονται oi περισσότεροι από τους εναπομείναντες περιορισμούς... ως τους επόμενους

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πολυπόθητη για τους Βρετανούς «Ημέρα Ελευθερίας» («Freedom Day») από τους περιορισμούς για την πανδημία φθάνει τη Δευτέρα, μετά και την αναβολή της κατά έναν μήνα, αλλά κανείς δεν είναι βέβαιος ότι δε θα επανέλθουν οι περιορισμοί, αφορώντας όχι μόνο όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί αλλά και τους πλήρως εμβολιασμένους

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρότρυνε την Κυριακή τους Βρετανούς να είναι προσεκτικοί λέγοντας ότι πρέπει να απομονώνονται όταν τους ζητείται.

«Παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ, να είστε προσεκτικοί» είπε ο κ. Τζόνσον σε ένα βίντεο από τη δική του περίοδο αυτό-απομόνωσης, που ανακοινώθηκε νωρίτερα την Κυριακή.

«Βαδίστε αύριο μπροστά στο επόμενο βήμα, με όλη την απαραίτητη προνοητικότητα και σεβαστείτε τους άλλους ανθρώπους, για τους κινδύνους που εξακολουθεί να έχει η ασθένεια και πιο πάνω από όλα, παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ, όταν σας ζητείται να λάβετε αυτή τη δεύτερη δόση…, παρακαλώ ελάτε μπροστά και κάντε το» είπε ο κ. Τζόνσον παροτρύνοντας τους Βρετανούς να εμβολιαστούν».

Διαβάστε ακόμη:

Τα στοιχεία της πανδημίας δείχνουν ότι παρά τον εκτεταμένο εμβολιασμό τα κρούσματα παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα όλη την τελευταία εβδομάδα, κάνοντας τους λοιμωξιολόγους στη Βρετανία να προειδοποιούν ότι μπορεί να υπάρξει νέο λόκνταουν εντός εβδομάδων.

Την Κυριακή οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 48.161 νέα κρούσματα της Covid-19 και 25 θανάτους που επήλθαν μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση με κορωνοϊό των ασθενών.

Οι δύο ημερήσιοι αριθμοί είναι μόνο ελαφρώς χαμηλότεροι σε σχέση με αυτούς της προηγούμενης ημέρας, όταν καταγράφηκαν 54.674 κρούσματα και 41 θάνατοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC, Daily Mail, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή