EMA: Αξιολογείται η χρήση ανοσοκατασταλτικού φαρμάκου για ασθενείς COVID-19 με πνευμονία

EMA: Αξιολογείται η χρήση ανοσοκατασταλτικού φαρμάκου για ασθενείς COVID-19 με πνευμονία

Ο ΕΜΑ αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή του έως τον Οκτώβριο, εφόσον δεν απαιτηθούν πρόσθετες πληροφορίες

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αξιολόγηση αίτησης για χρήση του φαρμάκου για την αρθρίτιδα Kineret, για τη θεραπεία της COVID-19 σε ενήλικες ασθενείς με πνευμονία οι οποίοι κινδυνεύουν να εμφανίσουν σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια, αρχίζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Ο ΕΜΑ ανακοίνωσε ότι θα αξιολογήσει δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων από δύο κλινικές μελέτες που εξετάζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου σε ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19.

Το Kineret, το οποίο έχει εγκριθεί για τη θεραπεία ορισμένων φλεγμονωδών παθήσεων, παρασκευάζεται από τη σουηδική εταιρεία φαρμάκων Sobi.

Το συγκεκριμένο φάρμακο μειώνει τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος και η δραστική του ουσία εμποδίζει την δραστηριότητα ενός χημικού αγγελιοφόρου στην ανοσοποιητική διαδικασία που οδηγεί σε φλεγμονή.

Ο ΕΜΑ αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή του έως τον Οκτώβριο, εφόσον δεν απαιτηθούν πρόσθετες πληροφορίες.

ΕΜΑ: Θα κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δέλτα

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποίησε ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα αντιπροσωπεύει το 90% των στελεχών του κορωνοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ο ΕΜΑ υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητες και οι δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να υπάρξει προστασία από την ταχύτατη μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή