Γαλλία: Στο τέταρτο κύμα της πανδημίας η χώρα

Γαλλία: Στο τέταρτο κύμα της πανδημίας η χώρα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέο σχέδιο για την καταπολέμηση των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού προχωρά η Γαλλία, με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να τονίζει πως στόχος είναι η μείωση της πίεσης που θα μπορούσε να βυθίσει ξανά τα νοσοκομεία με κάποιες τροποποιήσεις, όπως τα μειωμένα πρόστιμα.

«Έχουμε εισέλθει στο τέταρτο κύμα της επιδημίας», δήλωσε ο Γκαμπριέλ Ατάλ μετά τη συνεδρίαση του γαλλικού υπουργικού συμβουλίου.

Το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως την απαίτηση για ένα υγειονομικό πάσο σε ένα ευρύ φάσμα χώρων όπως τα εστιατόρια ή οι κινηματογράφοι καθώς και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, αντιπροσωπεύει μερικά από τα πιο σκληρά μέτρα κατά της Covid-19 στην Ευρώπη.

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου οι γαλλικές αρχές απαιτούν τεστ Covid-19 εντός 24 ωρών για μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ολλανδία. Μέχρι χθες γίνονταν δεκτά τεστ εντός 72 ωρών, εκτός από τους ταξιδιώτες που προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο που χρειάζονται να παρουσιάσουν τεστ Covid-19 εντός 48 ωρών.

Η γαλλική κυβέρνηση πρόσθεσε επίσης στον κατάλογο των «κόκκινων» χωρών την Τυνησία, την Μοζαμβίκη, την Κούβα και την Ινδονησία.

Επίσης, η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους θα είναι υποχρεωτική εκ νέου σε ορισμένες περιοχές στο ανατολικό και το νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Την περασμένη Δευτέρα, κατά την παρουσίαση των μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας, ο Μακρόν ανακοίνωσε πως ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού για την COVID-19 καθίσταται υποχρεωτικός στη χώρα ενώ όσοι θέλουν να πάνε σε κινηματογράφο ή να επιβιβαστούν σε τρένα και άλλα μέσα μεταφοράς θα πρέπει να επιδεικνύουν ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή