Ευρώπη: Ένα εκατομμύριο κρούσματα κάθε οκτώ ημέρες

Ευρώπη: Ένα εκατομμύριο κρούσματα κάθε οκτώ ημέρες

Η Ευρώπη αποτελεί την πρώτη περιοχή του κόσμου όπου έσπασε χθες Δευτέρα το «φράγμα» των 50 εκατ. μολύνσεων από τον κορωνοϊό

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρώπη αποτελεί την πρώτη περιοχή του κόσμου όπου έσπασε χθες Δευτέρα το «φράγμα» των 50 εκατ. μολύνσεων από τον κορωνοϊό, βάσει δεδομένων που συγκέντρωσε το πρακτορείο Reuters, με φόντο την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα που πυροδοτεί αυξήσεις-ρεκόρ των κρουσμάτων σε αρκετά κράτη της.

Η Γηραιά Ήπειρος καταγράφει πλέον ένα εκατομμύριο κρούσματα κάθε περίπου οκτώ ημέρες.

Η Ευρώπη θρηνεί σχεδόν 1,3 εκατομμύριο νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας.

Η μετάλλαξη Δέλτα, πολύ πιο μολυσματική από την αρχική εκδοχή του ιού, έχει εντοπιστεί μέχρι τώρα σε περίπου 100 χώρες.

Η Ευρώπη παραμένει μια από τις ηπείρους που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Καταγράφει μέχρι τώρα πάνω από ένα στα τέσσερα από το σύνολο των κρουσμάτων (το 27%) και περίπου έναν στους τρεις θανάτους (το 31%).

Πέρασαν 194 ημέρες προτού η περιφέρεια φθάσει από τα 25 στα 50 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μέχρι το σύνολο των μολύνσεων να φθάσει τα πρώτα 25 εκατομμύρια είχαν περάσει 350 ημέρες, κατά την ανάλυση των δεδομένων του Reuters.

Η Ρωσία, η χώρα της ευρωπαϊκής περιφέρειας που δοκιμάζει το πιο βαρύ χτύπημα, πλησιάζει το όριο των 6 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έβαλε χθες Δευτέρα τέλος στα μέτρα που εφάρμοζε επί έναν χρόνο και πλέον, αλλά στη λεγόμενη «Ημέρα Ελευθερίας» έριξαν βαριά σκιά η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και οι δυσοίωνες προβλέψεις των τελευταίων ημερών.

Άλλες χώρες απεναντίας κλιμακώνουν τα περιοριστικά μέτρα μπροστά στην πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κλυδωνίζονται (–2% χθες Δευτέρα) καθώς επενδυτές ανησυχούν πως η μετάλλαξη Δέλτα ενδέχεται να επιβραδύνει την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή