Πισίνες προς ενοικίαση στην Ισπανία, λόγω της πανδημίας

Πισίνες προς ενοικίαση στην Ισπανία, λόγω της πανδημίας

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΡΟΓΙΟΜΟΛΙΝΟΣ. Tίποτα δεν συγκρίνεται με μια δροσερή βουτιά μετά μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, ωστόσο πολλοί φοβούνται κατά πόσον θα είναι ασφαλείς στις παραλίες και στις δημόσιες πισίνες. Το καλοκαιρινό μπάνιο στα μέσα Ιουλίου στην κεντρική Ισπανία δεν απαιτεί πλέον την κατοχή ιδιωτικής πισίνας και δεν εγκυμονεί τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού στις πολυσύχναστες δημόσιες εγκαταστάσεις κολύμβησης. 

Η πανδημία έχει δώσει ώθηση σε επιχειρήσεις όπως εκείνες που ασχολούνται με την κατασκευή και τη συντήρηση πισινών σε όλο τον κόσμο, καθώς πολλοί επέλεξαν να αποφύγουν τις δημόσιες πισίνες και παραλίες για λόγους ασφαλείας. 

«Εδώ είσαι καλύτερα προστατευμένος, χωρίς να σε ενοχλεί κανένας. Είναι μια καλή ιδέα, δεν νομίζω ότι θα ξαναπάω σε δημοτική πισίνα», δηλώνει η 21χρονη σερβιτόρα Αούρα Σενέτ στο πρακτορείο Reuters, καθώς χαλαρώνει στην ιδιωτική πισίνα που νοίκιασε μαζί με την παρέα της στην πόλη Αρογιομολίνος, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Swimmy.

Ο Fluidra, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εξοπλισμού πισινών στον κόσμο, κατέγραψε τον Μάιο 40 φορές άνοδο στα κέρδη του και δήλωσε ότι η ζήτηση για ιδιωτικές πισίνες κατοικιών είναι πολύ πιθανό να παραμείνει αυξημένη. Οι ιδιοκτήτες των πισινών χρησιμοποιούν την εφαρμογή Swimmy και κερδίζουν έως και 1.200 ευρώ τον μήνα νοικιάζοντας τις πισίνες τους, σύμφωνα με τη διευθύντρια επικοινωνιών στο ισπανικό παράρτημα της Swimmy, Εστεφάνια Λέιβα. Οι τιμές για την ενοικίαση μιας ιδιωτικής πισίνας στην περιοχή της Μαδρίτης γενικά κυμαίνονται από 12 έως 30 ευρώ ανά άτομο για μισή μέρα. 

«Αν και τα μέτρα κατά της πανδημίας έχουν χαλαρώσει φέτος, τον Μάιο και τον Ιούνιο διπλασιάσαμε τον αριθμό των κρατήσεών μας σε σχέση με το προηγούμενο έτος», προσέθεσε η Λέιβα. Η νέα αύξηση των κρουσμάτων αυτόν τον μήνα ανάγκασε πολλές περιοχές να επιβάλουν ορισμένους περιορισμούς τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάτι που ωστόσο δεν επηρέασε τη ζήτηση για την ενοικίαση πισίνας στην Ισπανία.  Κατά τη Λέιβα, υπάρχουν 150.000 χρήστες της εφαρμογής που επιλέγουν ανάμεσα σε περίπου 3.500 ιδιωτικές πισίνες στην Ισπανία και στη Γαλλία. Η εφαρμογή Swimmy λειτουργεί επίσης στην Ιταλία, στη Γερμανία και στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή