Καλιφόρνια: Προκαλεί ανέμους και κεραυνούς η φωτιά που καίει από τα μέσα Ιουλίου

Καλιφόρνια: Προκαλεί ανέμους και κεραυνούς η φωτιά που καίει από τα μέσα Ιουλίου

Η πυρκαγιά Ντίξι καίει από τα μέσα Ιουλίου στα δάση της βόρειας Καλιφόρνιας, ενώ επεκτεινεται λογω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, της ξηρασίας και των ισχυρών ανέμων.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεράστια είναι η φωτιά που μαίνεται στην Καλιφόρνια τις τελευταίες ημέρες και έχει ήδη κατακάψει 770.000 στρέμματα βλάστησης.

Η πυρκαγιά Ντίξι καίει από τα μέσα Ιουλίου στα δάση της βόρειας Καλιφόρνιας, ενώ επεκτεινεται λογω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, της ξηρασίας και των ισχυρών ανέμων. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 5.400 πυροσβέστες, ενώ τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε ένα νέφος που ονομάζεται πυροσωρείτης και προκαλεί ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς, οι οποίοι με τη σειρά τους ενισχύουν τις φλόγες.

Μέχρι στιγμής, η φωτιά έχει επεκταθεί σε απομονωμένες περιοχές κι έτσι δεν έχουν σημειωθεί πολλές ζημιές σε σπίτια και άλλα κτίρια.

«Η αυριανή ημέρα μάλλον θα είναι πολύ δύσκολη. Αν τα νέφη αυτά είναι αρκετά ψηλά, μπορεί να προκαλέσουν αστραπές», προειδοποίησε η μετεωρολόγος Τζούλια Ρούθφορντ.

Διαβάστε επίσης⇒ Έως τις κάλπες θα φτάσουν οι πλημμύρες στη Γερμανία

Οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια είναι τόσο συχνές, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι κάτοικοι της πολιτείας να αναρωτιούνται τι μένει να καεί. Όμως εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, το φετινό καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα ζεστό και ξηρό και οι φωτιές, φέτος, έχουν ήδη κάψει τρεις φορές περισσότερη βλάστηση από την ίδια εποχή πέρυσι,.

Σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα, η πτώση ενός δέντρου πάνω σε καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας προκάλεσε την πυρκαγιά Ντίξι. Αυτές οι γραμμές ηλεκτροδότησης ανήκουν στην εταιρεία Pacific Gas & Electric (PG&E), μια ιδιωτική εταιρεία που ευθύνεται και για την πυρκαγιά Καμπ, η οποία το 2018 κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς την πόλη Πάρανταϊζ και προκάλεσε τον θάνατο 86 ανθρώπων λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από το σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά Ντίξι.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή