ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Έκκληση Χίθροου για άμεσο άνοιγμα της χώρας σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου απηύθυνε έκκληση προς τη βρετανική κυβέρνηση να ανοίξει τη χώρα για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ

Βρετανία: Έκκληση Χίθροου για άμεσο άνοιγμα της χώρας σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου απηύθυνε έκκληση προς τη βρετανική κυβέρνηση να ανοίξει τη χώρα για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ από το τέλος αυτού του μήνα, ώστε να υπάρξει ταξιδιωτική ανάκαμψη έπειτα από ακόμη έξι δύσκολους μήνες.

Το Χίθροου, το οποίο πριν από την πανδημία ήταν το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι λιγότεροι από τέσσερα εκατομμύρια ταξιδιώτες ταξίδεψαν μέσω αυτού κατά το πρώτο ήμισυ του 2021.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο… μένει πίσω από τους αντιπάλους του στην Ε.Ε. στο διεθνές εμπόριο με το να καθυστερεί να άρει τους περιορισμούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκτελεστικός διευθυντής του αεροδρομίου, Τζον Χόλαντ-Κέι.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, το Χίθροου κατέγραψε ζημιές άνω του ενός δισ. δολαρίων προ φόρων, σε σύγκριση με απώλειες 471 εκατομμυρίων για την ίδια περίοδο πέρυσι.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις