Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Όλο και χαμηλότερη η στήριξη στον Ιάπωνα πρωθυπουργό

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Όλο και χαμηλότερη η στήριξη στον Ιάπωνα πρωθυπουργό

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες εν μέσω πανδημίας και χαμηλού εμβολιασμού πλήττουν τη δημοτικότητα του Γιοσιχίντε Σούγκα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί εκατομμύρια Ιάπωνες να παρακολούθησαν την Τελετή Έναρξης του Τόκιο 2020 και πολλοί να στηρίζουν με θέρμη τους αθλητές τους, αλλά η σκιά της νέας έκρηξης του κορωνοϊού στη χώρα αμαυρώνει την εικόνα του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα, που ελπίζει σε επανεκλογή του φέτος.

Η λαϊή στήριξη στον κ. Σούγκα έχει υποχωρήσει στο 34%, το χαμηλότερο ποσοστό αφότου ανέλαβε την εξουσία τον σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με έγκυρη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, κι ενώ η μεγάλη πλειονότητα των Ιαπώνων είναι δυσαρεστημένη με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων εν μέσω του νέου κύματος της πανδημίας.

Σχεδόν τα δυο τρίτα των ερωτηθέντων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την πορεία των εμβολιασμών, καθώς λιγότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού στην Ιαπωνία έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Διαβάστε ακόμη:

Το ιδανικό σενάριο για τον κ. Σούγκα ήταν να περιορίσει την έξαρση του κορωνοϊού, να προΐσταται της κυβέρνησης εν μέσω μια επιτυχούς ολυμπιακής διοργάνωσης και να προκαλέσει γενικές εκλογές. Αυτό όμως ανετράπη λόγω του νέου κύματος της πανδημίας που υποχρέωσε τις αρχές να θέσουν για τέταρτη φορά το Τόκιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να αποκλείσουν τους φιλάθλους από τις εξέδρες των Αγώνων.

Η πόλη του Τόκιο ανέφερε 1.429 νέα κρούσματα τη Δευτέρα, περίπου τα διπλάσια αό την προηγούμενη Δευτέρα,

Σύμφωνα με την Γιάννη Έξαρχο, τον Έλληνα εκτελεστικό διευθυντή της Ολυμπιακής Ραδιοτηλεοπτικής Υπηρεσίας (OBS), πάνω από 70 εκατ. Ιάπωνες παρακολούθησαν την Τελετή Έναρξης την Παρασκευή, καθιστώντας την το γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση την τελευταία δεκαετία.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή