ΚΟΣΜΟΣ

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Σαρδηνία – Έφτασαν τα Canadair από Ελλάδα

Για τρίτη συνεχή ημέρα, το πύρινο μέτωπο στη Σαρδηνία παραμένει ενεργό

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Σαρδηνία – Έφτασαν τα Canadair από Ελλάδα

Για τρίτη συνεχή ημέρα, το πύρινο μέτωπο στη Σαρδηνία παραμένει ενεργό. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξε η Δασική Υπηρεσία του νησιού, η φωτιά ξεκίνησε από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Ένα αυτοκίνητο εξερράγη και οι φλόγες επεκτάθηκαν αμέσως σε διπλανό δάσος.

Όπως έκανε γνωστό η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας, και σήμερα οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να ευνοήσουν την περαιτέρω εξάπλωση των πυρκαγιών, ιδίως στις ευρύτερες περιοχές των πόλεων Νούρο και Οριστάνο.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Η Κίνα πνίγηκε, οι ΗΠΑ καίγονται, στο Ιράν διψούν

Στο μεταξύ, στην περιοχή συνεχίζουν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 8 ιταλικά Canadair και ελικόπτερα της πυροσβεστικής και του ιταλικού στρατού. Οι εθελοντές και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη κατά της φωτιάς, αδιάκοπα, καθ όλη την νύχτα, και η ακούραστη προσπάθειά τους επέτρεψε να σωθούν δύο ξενοδοχεία. Συνεχίζουν να καταστρέφονται όμως χιλιάδες στρέμματα γεωργικών και δασικών εκτάσεων.

Ο ιταλικός Τύπος μεταδίδει με έμφαση την είδηση ότι η Ελλάδα και η Γαλλία έσπευσαν να συνδράμουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης με δύο Canadair η κάθε μια. Τα δυο Canadair που απέστειλε η χώρα μας προσγειώθηκαν στις 4.30 το πρωί στο Αλγκέρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις