ΗΠΑ: Παραμένουν σε ισχύ οι περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια

ΗΠΑ: Παραμένουν σε ισχύ οι περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δικαιολόγησε την απόφαση αυτή της αμερικανικής κυβέρνησης κυρίως στην ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής «διατηρούν επί του παρόντος τους υφιστάμενους περιορισμούς» στα διεθνή ταξίδια, παρά τα αιτήματα, ειδικότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για αμοιβαιότητα, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι στην τακτική συνέντευξη Τύπου.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος δικαιολόγησε την απόφαση αυτή της αμερικανικής κυβέρνησης κυρίως στην ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού.

Πρόσθεσε πως τα τρέχοντα ποσοστά εμβολιασμού στις ΗΠΑ δείχνουν μια θετική τάση και αντικατοπτρίζουν ότι οι άνθρωποι κατανοούν τον επείγοντα χαρακτήρα του εμβολιασμού.

Η Ψάκι τόνισε ότι έχει καταγραφεί μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 μεταξύ των μη εμβολιασμένων Αμερικανών, αλλά ότι οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί αποφεύγουν σοβαρές μορφές ασθένειας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters, Sputnik

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή