ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έκρηξη σε εγκαταστάσεις με χημικά στο Λεβερκούζεν

Έκρηξη σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις με χημικά στο Λεβερκούζεν, στη δυτική Γερμανία

germania-ekrixi-se-egkatastaseis-me-chimika-sto-leverkoyzen-561447181

Έκρηξη σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις με χημικά στο Λεβερκούζεν, στη δυτική Γερμανία, και πυκνός μαύρος καπνός είναι ορατός από το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Δυτικής Γερμανίας (NWR ), η έκρηξη σημειώθηκε κατά πάσα πιθανότητα σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων της εταιρίας Currenta, στην περιοχή Μπούριγκ.

Αμέσως μετά την έκρηξη ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή «Nina», στο επίπεδο «Ακραίος Κίνδυνος», μέσω της οποίας οι κάτοικοι ενημερώθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κρατήσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους κλειστά. Όσοι βρίσκονταν σε εξωτερικούς χώρους έπρεπε να φροντίσουν να βρεθούν σε κλειστό κτίριο το συντομότερο δυνατό.

Η Αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας έχει διακόψει την κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις του οδικού άξονα Λεβερκούζεν – Κολωνία.

Το δίκτυο WDR μετέδωσε νωρίτερα -επικαλούμενο μάρτυρες- ότι ακούστηκε έκρηξη και υπάρχει καπνός κοντά στις εγκαταστάσεις της Bayer.

Η αστυνομία απέκλεισε έναν κοντινό αυτοκινητόδρομο.

Οι διαχειριστές του βιομηχανικού πάρκου Chempark κάλεσαν μέσω Twitter τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Σημείωσαν επίσης ότι παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια της έκρηξης.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις