Λεβερκούζεν: Τραυματίες και αγνοούμενοι από την έκρηξη στο βιομηχανικό πάρκο (βίντεο)

Λεβερκούζεν: Τραυματίες και αγνοούμενοι από την έκρηξη στο βιομηχανικό πάρκο (βίντεο)

Πέντε άτομα αγνοούνται και αρκετά τραυματίστηκαν από την έκρηξη σε βιομηχανικό πάρκο στο Λεβερκούζεν, στη Γερμανία

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε άτομα αγνοούνται και αρκετά τραυματίστηκαν από την έκρηξη σε βιομηχανικό πάρκο στο Λεβερκούζεν, στη Γερμανία, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πάρκου.

Ειδικότερα, ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι δώδεκα τραυματίες –εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά– και πέντε αγνοούμενοι. 

Η υπεύθυνη Πολεοδομίας της πόλης, Αντρέα Ντέπε, δήλωσε πριν από λίγο στην τηλεόραση της Welt, ότι «πρέπει δυστυχώς να αναφέρουμε ότι έχουμε έναν νεκρό». Η Αστυνομία ωστόσο δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πόλης, η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς έπρεπε προηγουμένως να απομακρυνθεί ηλεκτροφόρο καλώδιο από το σημείο. Όπως δήλωσε στη Bild εκπρόσωπος της εταιρίας Currenta, στις εγκαταστάσεις της οποίας σημειώθηκε η έκρηξη, «το περιεχόμενο της δεξαμενής ήταν διαλυτικό».

Η εφημερίδα επισημαίνει ακόμη ότι η φωτιά απειλεί να εξαπλωθεί σε παρακείμενο κτίριο με εύφλεκτα υλικά, ενώ κάτω από τον σταθμό μεταφοράς βρίσκεται δεξαμενή με 100.000 λίτρα εύφλεκτου υγρού σιδήρου. Σύμφωνα με την Koelner Stadtanzeiger, οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους για το ενδεχόμενο νέας έκρηξης στο σημείο.

Πυκνός μαύρος καπνός αναδύεται από το σημείο της έκρηξης, όπου, όπως σημειώνει η Bild, γίνεται η καύση απορριμμάτων, μεταξύ των οποίων και επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων. Το νέφος που έχει δημιουργηθεί κατευθύνεται, σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου της περιφέρειας Rheinisch-Bergisch, προς τις περιοχές Μπουρσάιντ και Βερμελσκίρχεν, ενώ η οσμή είναι αισθητή έως το Ζόλινγκεν και το Βούπερταλ.

Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή «ΝΙΝΑ», μέσω της οποίας, με μήνυμα «ακραίου κινδύνου», ενημερώθηκαν οι κάτοικοι να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους και να διατηρήσουν πόρτες και παράθυρα κλειστά.

Η Koelner Stadtanzeiger μεταδίδει στο μεταξύ ότι από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας κατασκευαστικές εταιρίες απομακρύνουν ογκώδη απορρίμματα από τις πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα τη δυτική Γερμανία και τα μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις της Currenta, για διαλογή και καύση.

H έκρηξη σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων, υπό αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής αίτια.

Στο βιομηχανικό πάρκο Chempark στεγάζονται περισσότερες από 30 εταιρείες, μεταξύ τους η Bayer και η Lanxess.

Η κυκλοφορία σε μεγάλους οδικούς άξονες της περιοχής έχει διακοπεί.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή