Έκρηξη στο Λεβερκούζεν: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες και τέσσερις αγνοούμενοι ο τραγικός απολογισμός

Έκρηξη στο Λεβερκούζεν: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες και τέσσερις αγνοούμενοι ο τραγικός απολογισμός

Ένας νεκρός, 16 τραυματίες -δύο εκ των οποίων σοβαρά- και τέσσερις αγνοούμενοι είναι, σύμφωνα με την Rheinische Post, ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισχυρής έκρηξης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας νεκρός, 16 τραυματίες -δύο εκ των οποίων σοβαρά- και τέσσερις αγνοούμενοι είναι, σύμφωνα με την Rheinische Post, ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε σε δεξαμενή εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων, στο χημικό πάρκο του Λεβερκούζεν, στο Μπούριγκ της Γερμανίας. Η φωτιά έχει κατασβεστεί.

Πυκνός μαύρος καπνός αναδύεται ακόμη από το σημείο της έκρηξης, όπου, όπως σημειώνει η Bild, γίνεται η καύση απορριμμάτων, μεταξύ των οποίων και επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων.

Το νέφος που έχει δημιουργηθεί κατευθύνεται, σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου της περιφέρειας Ράινις-Μπέργκις, προς τις περιοχές Μπουρσάιντ και Βερμελσκίρχεν, ενώ η οσμή είναι αισθητή έως το Ζόλινγκεν και το Βούπερταλ.

Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή «ΝΙΝΑ», μέσω της οποίας, με μήνυμα «ακραίου κινδύνου», ενημερώθηκαν οι κάτοικοι να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους και να διατηρήσουν πόρτες και παράθυρα κλειστά.

Η Koelner Stadtanzeiger μεταδίδει στο μεταξύ ότι από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας κατασκευαστικές εταιρίες απομακρύνουν ογκώδη απορρίμματα από τις πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα τη δυτική Γερμανία και τα μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις της Currenta, για διαλογή και καύση.

Στο βιομηχανικό πάρκο Chempark στεγάζονται περισσότερες από 30 εταιρείες, μεταξύ τους η Bayer και η Lanxess. Η κυκλοφορία σε μεγάλους οδικούς άξονες της περιοχής έχει διακοπεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή