Νότια και Βόρεια Κορέα αποκαθιστούν τους διαύλους επικοινωνίας

Νότια και Βόρεια Κορέα αποκαθιστούν τους διαύλους επικοινωνίας

Προηγήθηκαν ανταλλαγές επιστολών μεταξύ Σεούλ και Πιονγκγιάνγκ από τον Απρίλιο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νότια και η Βόρεια Κορέα απεκατέστησαν τους μεταξύ τους διαύλους επικοινωνίας, ανανεώνοντας τις προσπάθειες για την ανοικοδόμηση των διμερών σχέσεων, ανακοίνωσε η Σεούλ.

Η απόφαση σχετικά με την αποκατάσταση των ανοικτών γραμμών επικοινωνίας ελήφθη από τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιουνγκ Ουν, έπειτα από ανταλλαγές επιστολών που είχαν ξεκινήσει από τον Απρίλιο.

«Οι δύο ηγέτες έχουν διερευνήσει τρόπους για να αποκαταστήσουν τις σχέσεις ανταλλάσσοντας αρκετές επιστολές. Συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας ως πρώτο βήμα σε αυτήν τη διαδικασία», δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρίας της Νότιας Κορέας.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, μετέδωσε ότι όλα τα κανάλια επικοινωνίας επανήλθαν σε λειτουργία.

Το KCNA χαρακτήρισε την αποκατάσταση των ανοικτών γραμμών επικοινωνίας ως «ένα μεγάλο βήμα για την ανάκτηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και την προώθηση της συμφιλίωσης».

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή