Σε πύρινο κλοιό η Κύπρος – Τρεις εστίες πυρκαγιών

Σε πύρινο κλοιό η Κύπρος – Τρεις εστίες πυρκαγιών

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Κύπρος, με πυρινα μέτωπα στην Ακτή Κυβερνήτη, στην κοινότητα Αναλιώντα της Επαρχία Λευκωσίας και μεταξύ των κοινοτήτων Τόχνης – Καλαβασού

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Κύπρος, με πυρινα μέτωπα στην Ακτή Κυβερνήτη, στην κοινότητα Αναλιώντα της Επαρχία Λευκωσίας και μεταξύ των κοινοτήτων Τόχνης – Καλαβασού.

Σύμφωνα με την Καθημερίνη Κύπρου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός με επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Πυρκαγιά στην Ακτή Κυβερνήτη

Η προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε λίγο μετά το μεσημέρι , βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πυρκαγιά ξεκίνησε μετά από μηχανική βλάβη οχήματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού και επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Η Πολιτική Άμυνα σε συνεργασία με την Αστυνομία αναλαμβάνουν να εκκενώσουν κάποιες μεμονωμένες κατοικίες στην περιοχή στην οποία επιχειρούν πυροσβεστικά οχήματα των σταθμών Λεμεσού και Λάρνακας, της ΕΜΑΚ, του Τμήματος Δασών καθώς και τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Η Κυπριακή Αστυνομία καλεί τους οδηγούς που προτίθενται να κινηθούν προς Λεμεσό, να μην μεταβούν στο σημείο, γιατί υπάρχει μεγάλη συμφόρηση και μεγάλες ουρές αναμονής των οχημάτων, τόσο στον αυτοκινητόδρομο προς Λεμεσό, όσο και στον παλιό δρόμο λόγω της πυρκαγιάς.

Βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ)

Πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Τόχνης – Καλαβασού

Η εστία ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης μεταξύ των κοινοτήτων Τόχνης – Καλαβασού, καίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Για την κατάσβεση της επιχειρούν τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από ΕΜΑΚ, Λάρνακα και Ταμείο Θήρας.

Στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται επίσης, ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών και δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων. 

Πυρκαγιά στην κοινότητα Αναλιώντα

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιχειρούν συνολικά, έξι πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 13 Πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών.

Επιπρόσθετα επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα (τρία αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας).

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή