ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εμβόλιο ή τεστ και μάσκα για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους

Στη λήψη σειράς μέτρων προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε μια προσπάθεια να δοθεί ώθηση στο πρόγραμμα εμβολιασμού

ipa-emvolio-i-test-kai-maska-gia-toys-omospondiakoys-ypalliloys-561450811

Στη λήψη σειράς μέτρων προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε μια προσπάθεια να δοθεί ώθηση στο αμερικανικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται η υποχρέωση εκατομμυρίων εργαζομένων σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες είτε να εμβολιαστούν είτε να τηρούν μια σειρά περιορισμών, σύμφωνα ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οι ανεμβολίαστοι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα υποχρεώνονται να φορούν μάσκα συνεχώς ακόμη και σε περιοχές όπου η κυκλοφορία του νέου κορωνοϊού είναι χαμηλή και να υποβάλλονται σε τακτικά τεστ, μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Θα περιορίζονται επίσης οι μετακινήσεις τους, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Το ομοσπονδιακό κράτος απασχολεί 4 εκατομμύρια ανθρώπους.

Αναφορικά με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά από τον στρατό να σκεφτεί «πώς και πότε» θα προσθέσει το εμβόλιο κατά της COVID-19 στην λίστα των υποχρεωτικών εμβολίων στον στρατό.

Ο κ. Μπάιντεν ζητεί επίσης από τις πολιτειακές και τοπικές αρχές να καταβάλουν 100 δολάρια σε κάθε Αμερικανό πολίτη που θα εμβολιαστεί στο εξής.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Τελευταίες ειδήσεις