ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η Σκάρλετ Γιόχανσον μηνύει τη Disney

Μήνυση κατά της Disney κατέθεσε η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον

i-skarlet-giochanson-minyei-ti-disney-561450817

Μήνυση κατά της Disney κατέθεσε η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον, κατηγορώντας τη για παραβίαση συμβολαίου, σε ό,τι αφορά την προβολή της ταινίας «Black Widow» στην πλατφόρμα Disney+.

Η ταινία κυκλοφόρησε ταυτόχρονα στην πλατφόρμα της Disney και σε αίθουσες προβολών, κάτι που -κατά τη μηνυτήρια αναφορά- αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας μεταξύ της ηθοποιού και της εταιρείας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Οι βαριές παρενέργειες της «Δέλτα» στο Χόλιγουντ

Όπως καταγγέλλει η πλευρά της Σκάρλετ Γιόχανσον, η ηθοποιός είχε συμφωνήσει η αμοιβή της να βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στα εισιτήρια που θα κοπούν από την προβολή της ταινίας.

«Για να μεγιστοποιήσει τις εισπράξεις και να προστατεύσει τα οικονομικά της συμφέροντα, η κ. Γιόχανσον πήρε μια υπόσχεση από τη Marvel για μια “θεατρική κυκλοφορία”», τονίζεται στη μηνυτήρια αναφορά.

«Όπως γνωρίζουν η κ. Γιόχανσον, η Disney, η Marvel και σχεδόν όλοι στο Χόλιγουντ, μια “θεατρική κυκλοφορία” είναι η κυκλοφορία της ταινίας αποκλειστικά σε κινηματογραφικά θέατρα. Η Disney γνώριζε καλά αυτήν την υπόσχεση, ωστόσο καθοδήγησε τη Marvel να παραβιάσει τη δέσμευσή της και δημοσίευσε την ταινία στην υπηρεσία streaming Disney+ την ίδια μέρα που κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες» σημειώνεται στην αγωγή.

Με πληροφορίες από CNN

Τελευταίες ειδήσεις