Η Σκάρλετ Γιόχανσον μηνύει τη Disney

Η Σκάρλετ Γιόχανσον μηνύει τη Disney

Μήνυση κατά της Disney κατέθεσε η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυση κατά της Disney κατέθεσε η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον, κατηγορώντας τη για παραβίαση συμβολαίου, σε ό,τι αφορά την προβολή της ταινίας «Black Widow» στην πλατφόρμα Disney+.

Η ταινία κυκλοφόρησε ταυτόχρονα στην πλατφόρμα της Disney και σε αίθουσες προβολών, κάτι που -κατά τη μηνυτήρια αναφορά- αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας μεταξύ της ηθοποιού και της εταιρείας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Οι βαριές παρενέργειες της «Δέλτα» στο Χόλιγουντ

Όπως καταγγέλλει η πλευρά της Σκάρλετ Γιόχανσον, η ηθοποιός είχε συμφωνήσει η αμοιβή της να βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στα εισιτήρια που θα κοπούν από την προβολή της ταινίας.

«Για να μεγιστοποιήσει τις εισπράξεις και να προστατεύσει τα οικονομικά της συμφέροντα, η κ. Γιόχανσον πήρε μια υπόσχεση από τη Marvel για μια “θεατρική κυκλοφορία”», τονίζεται στη μηνυτήρια αναφορά.

«Όπως γνωρίζουν η κ. Γιόχανσον, η Disney, η Marvel και σχεδόν όλοι στο Χόλιγουντ, μια “θεατρική κυκλοφορία” είναι η κυκλοφορία της ταινίας αποκλειστικά σε κινηματογραφικά θέατρα. Η Disney γνώριζε καλά αυτήν την υπόσχεση, ωστόσο καθοδήγησε τη Marvel να παραβιάσει τη δέσμευσή της και δημοσίευσε την ταινία στην υπηρεσία streaming Disney+ την ίδια μέρα που κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες» σημειώνεται στην αγωγή.

Με πληροφορίες από CNN

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή