Ανησυχία στη Δ. Οχθη μετά τον θάνατο παιδιού

Ανησυχία στη Δ. Οχθη μετά τον θάνατο παιδιού

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία για κλιμάκωση της έντασης και της βίας προκαλεί ο θάνατος ενός 12χρονου Παλαιστινίου από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι ο Μοχάμεντ αλ Αταμί πυροβολήθηκε την Τετάρτη ενώ ταξίδευε οδικώς με την οικογένειά του στην περιοχή Μπεΐτ Ουμάρ, ισχυρισμό που ήδη διερευνά ο ισραηλινός στρατός. Ισραηλινοί αξιωματούχοι, ωστόσο, δίνουν μια άλλη εκδοχή για το τραγικό συμβάν, υποστηρίζοντας ότι οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος το οποίο θεώρησαν ύποπτο και δεν σταμάτησε όταν του ζητήθηκε. Μάλιστα ισχυρίζονται ότι οι επιβάτες του είχαν προηγουμένως πετάξει έξω τη σορό ενός νεογέννητου. Προσπάθησαν, λένε, να τους συλλάβουν, πυροβολώντας στον αέρα και καλώντας τους να βγουν από το αμάξι. Οταν δεν συμμορφώθηκαν με τις εντολές, οι στρατιώτες πυροβόλησαν τους τροχούς του.

Η οικογένεια του νεκρού αγοριού δεν συμμερίζεται αυτή την εκδοχή και υποστηρίζει ότι το παιδί δέχθηκε πυρά στο στήθος. Διακομίστηκε τραυματισμένο σε νοσοκομείο της Χεβρώνας, όπου κατέληξε έπειτα από λίγη ώρα. Ο δήμαρχος της Μπεΐτ Ουμάρ κατήγγειλε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο κοιμητήριο της περιοχής και πραγματοποίησαν την εκταφή της σορού ενός νεογέννητου κοριτσιού λίγες ώρες μετά τον ενταφιασμό του. Μία ημέρα νωρίτερα Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 42χρονο Παλαιστίνιο έξω από το χωριό Μπεϊτά στη βόρεια Δυτική Οχθη. Ο αντιδήμαρχος του χωριού, Μούσα Χαμαγκέλ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο άνδρας που εργαζόταν ως υδραυλικός δολοφονήθηκε εν ψυχρώ την ώρα που επέστρεφε από την εργασία του. Οι Ισραηλινοί, αντιθέτως, υποστηρίζουν ότι ο άνδρας προχώρησε προς το μέρος τους κραδαίνοντας απειλητικά ένα λοστό και αψήφησε τις προειδοποιήσεις τους να σταματήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή