Αντιδράσεις για το πάσο στη νότια Γαλλία

Αντιδράσεις για το πάσο στη νότια Γαλλία

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δίλημμα «εμβολιασμός ή καμία επιστροφή στην κανονικότητα», που έθεσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στους Γάλλους εισάγοντας το «εμβολιαστικό πάσο» στις καθημερινές δραστηριότητες, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην πατρίδα της «Ελευθερίας – Ισότητας – Αδελφότητας». 

Πουθενά, όμως, δεν ήταν περισσότερες απ’ ό,τι στη Μασσαλία, η οποία αποδείχθηκε εστία αμφισβήτησης των εμβολίων. Οι κάτοικοι αντιστέκονται στη συνταγή Μακρόν επειδή πιστεύουν ότι προδίδει το δικαίωμά τους στην ελευθερία – άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που τον κατηγορούν σαν δικτάτορα. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών συναινεί με την προεδρική απόφαση. Δημοσκόπηση της Ipsos έδειξε ότι το 60% των Γάλλων συμφωνεί με τη θέσπιση των «εμβολιαστικών πάσων» και το 70% επικροτεί την απόφαση Μακρόν να υποχρεώσει τους υγειονομικούς σε νοσοκομεία, κλινικές και οίκους ευγηρίας να εμβολιαστούν. Επίσης, το 46% των Βρετανών ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο Μπόρις Τζόνσον βιάστηκε να άρει όλα τα περιοριστικά μέτρα. Στην ίδια δημοσκόπηση, το 33% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Τζόνσον επέλεξε τον σωστό χρόνο για την άρση των μέτρων και το 12% ότι καθυστέρησε υπερβολικά. 

Στη Γερμανία, όπου από την Κυριακή θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ανοσίας ή αρνητικού τεστ, υπέρ της ενίσχυσης των περιοριστικών μέτρων τάχθηκε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Εξάλλου, ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Βόννης και της γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών Αρμιν Φαλκ, σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, επισήμανε ότι «το ευρύ κοινό θα πρέπει να πληρώσει τη νωθρότητα και τη βλακεία των αντιεμβολιαστών» και εξήγησε ότι «το να μην εμβολιάζεται κάποιος δεν έχει σχέση με τον ορθολογισμό, αλλά με την ιδιοτέλεια», αφού οι όποιες παρενέργειες των εμβολίων είναι πλήρως διαχειρίσιμες. Ο επιφανής καθηγητής τάχθηκε υπέρ της θέσπισης εμβολιαστικού πάσου παρόμοιου με εκείνα άλλων κρατών. 
Τέλος, έρευνα που εκπονήθηκε από το King’s College υποδεικνύει ότι τα συμπτώματα της COVID-19 μεταβάλλονται αναλόγως του φύλου. Οι άνδρες εμφανίζουν δύσπνοια, κόπωση, ρίγη και πυρετό, ενώ οι γυναίκες ανοσμία, πόνο στο στήθος και επίμονο βήχα. Ακόμα, οι πιο ηλικιωμένοι όταν προσβληθούν υποφέρουν από διάρροια, ενώ σπανίως ασθενείς άνω το 60 ανέφεραν ανοσμία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή