Τουρκία: Και στρατιωτικά drones στη μάχη των πυρκαγιών

Τουρκία: Και στρατιωτικά drones στη μάχη των πυρκαγιών

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aκόμη και τα στρατιβωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) έχουν ρίξει στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών οι τουρκικές αρχές.

Τα τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 και Aksungur συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της Τουρκικής Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών. «Το UAV Aksungur εντόπισε τρεις εργαζόμενους στον πύργο κατά τη διάρκεια της πτήσης του χθες και ευτυχώς, τους βοήθησε να ξεφύγουν από τις φλόγες», έγραψε ο Ismail Demir στο Twitter.

Τουρκία: Και στρατιωτικά drones στη μάχη των πυρκαγιών-1

Αυτή την στιγμή, εννέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναπτύσσονται από το Υπουργείο Γεωργίας και Δασών για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο Μαναγκβάτ της Αττάλειας και τη Μαρμαρίδα, δύο πόλεις όπου συνεχίζουν να μαίνονται οι μεγάλες πυρκαγιές.

Το Bayraktar μπορεί να πετάξει σε ύψος 27.030 ποδών για πάνω από 24 ώρες και μπορεί να μεταφέρει 150 κιλά ωφέλιμου φορτίου.

Μπορεί να λειτουργεί μέρα και νύχτα. Χρησιμοποιείται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «κυρίως για αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις».

Το Aksungur, που αναπτύχθηκε από την Turkish Aerospace Industries (TAI) είναι ένα UAV μεσαίου ύψους, μεγάλης αντοχής. Μπορεί να μεταφέρει έως και 750 κιλά ωφέλιμου φορτίου και είναι σε θέση να εκτελέσει απαιτητικές εργασίες σε υψόμετρο έως 40.000 πόδια.

Το συγκεκριμένο UAV έσπασε πρόσφατα ένα ρεκόρ παραμένοντας στον αέρα για 49 ώρες.

Πηγή: Daily Sabah

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή