ΚΟΣΜΟΣ

Λευκορωσία: Φόβοι για την ασφάλεια της Τσιμανούσκαγια οδήγησαν σε αλλαγή σχεδίου για την πτήση

Η Λευκορωσίδα αθλήτρια επρόκειτο αρχικά να ταξιδέψει προς την Βαρσοβία, έχοντας λάβει πολιτικό άσυλο, αλλά τελικά αναχώρησε σήμερα από το αεροδρόμιο του Τόκιο για την Βιέννη

Λευκορωσία: Φόβοι για την ασφάλεια της Τσιμανούσκαγια οδήγησαν σε αλλαγή σχεδίου για την πτήση

Ανησυχίες ως προς την ασφάλεια της Λευκορωσίδας σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαγια προκάλεσε το γεγονός ότι πληροφορίες για την πτήση της από το Τόκιο έχουν γίνει ευρέως γνωστές, δήλωσε σήμερα πηγή της πολωνικής κυβέρνησης.

Η Λευκορωσίδα αθλήτρια επρόκειτο αρχικά να ταξιδέψει προς την Βαρσοβία, έχοντας λάβει πολιτικό άσυλο, αλλά τελικά αναχώρησε σήμερα από το αεροδρόμιο του Τόκιο για την Βιέννη.

«Αντιληφθήκαμε ότι πολλοί άνθρωποι γνώριζαν για την πτήση… το πρόβλημα ήταν ότι οι πληροφορίες διαδόθηκαν ευρέως και αυτό προκάλεσε ορισμένες ανησυχίες ως προς την ασφάλεια».

Η πολωνική κυβερνητική πηγή εξήγησε ότι η Βαρσοβία πρέπει να είναι πολύ προσεκτική έπειτα από αυτό που συνέβη στο αεροσκάφος της Ryanair από την Αθήνα προς το Βίλνιους, όταν πετούσε στον λευκορωσικό εναέριο χώρο και εξαναγκάσθηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ ώστε να συλληφθεί ο αντιφρονών δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς από το καθεστώς Λουκασένκο.

Η λευκορωσίδα σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα θα φθάσει στην Βαρσοβία εντός της ημέρας, δήλωσε ο Πάβελ Λατούσκο, μέλος της λευκορωσικής αντιπολίτευσης που ζει στην Πολωνία, αφού η αθλήτρια επιβιβάσθηκε σε πτήση Τόκιο-Βιέννη.

«Η Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα χρειάσθηκε να αλλάξει την πτήση της προς την Βαρσοβία. Θα φθάσει στην Βαρσοβία αργότερα εντός της ημέρας», είπε.