Το πάρτι του Ομπάμα «θύμα» της COVID

Το πάρτι του Ομπάμα «θύμα» της COVID

Ο πρώην πρόεδρος θα γιορτάσει τα 60ά γενέθλιά του με την οικογένεια και λιγοστούς στενούς φίλους

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μετάλλαξη «Δέλτα» χάλασε το εντυπωσιακό πάρτι γενεθλίων που ετοίμαζε για το Σάββατο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Χθες ο πρώην πρόεδρος έγινε εξήντα ετών, αλλά η δυσμενής εξέλιξη της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες τον ανάγκασε να μειώσει σημαντικά τη λίστα των καλεσμένων που θα του πουν τα «χρόνια πολλά» από κοντά στην εντυπωσιακή έπαυλή του στο ειδυλλιακό Μάρθα’ς Βίνιαρντ. 

Η εκπρόσωπός του Χάνα Χάνκινς ανακοίνωσε χθες ότι «εξαιτίας της εξάπλωσης της μετάλλαξης “Δέλτα” τις τελευταίες ημέρες, ο πρόεδρος και η κυρία Ομπάμα αποφάσισαν να γιορτάσουν τα γενέθλια μόνο με την οικογένεια και τους στενούς τους φίλους».

Προφανώς η εξέλιξη προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση σε δεκάδες αξιωματούχους της κυβέρνησης Ομπάμα, προσωπικότητες του χώρου της τέχνης και φυσικά δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος, που είχαν ετοιμαστεί να παραστούν στην κοινωνική εκδήλωση. Ηδη κάποιοι βρίσκονται καθ’ οδόν προς τη Μασαχουσέτη, ενώ άλλοι είχαν προγραμματίσει τα διαγνωστικά τους τεστ ενόψει του πάρτι. Ηταν, άλλωστε, υποχρεωμένοι να επιδείξουν τα αποτελέσματα στον «ιατρικό συντονιστή» του πρώην προέδρου προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στην έπαυλη Ομπάμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πάρτι επρόκειτο να παραστούν η Οπρα Γουίνφρεϊ, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Σωφροσύνη

Ο Ντέιβιντ Αξελροντ, σύμβουλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, εξηγεί ότι το ζεύγος Ομπάμα εξαρχής ανησυχούσε για τη συνάθροιση. Για αυτό ρωτούσαν τους προσκεκλημένους τους αν είχαν εμβολιαστεί και τους ζητούσαν να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ λίγες ημέρες πριν από την εκδήλωση. «Οταν τα σχεδιάσαμε όλα αυτά, η κατάσταση ήταν διαφορετική. Οι Ομπάμα απλώς τώρα αντιμετώπισαν τις νέες συνθήκες με σωφροσύνη», κατέληξε ο Αξελροντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή