Νέες αναζωπυρώσεις απειλούν οικισμούς στην Εύβοια

Νέες αναζωπυρώσεις απειλούν οικισμούς στην Εύβοια

Νέες αναζωπυρώσεις εντοπίζονται ανάμεσα στους οικισμούς Γαλατσώνα και Αβγαριά.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες αναζωπυρώσεις εντοπίζονται ανάμεσα στους οικισμούς Γαλατσώνα και Αβγαριά.

Πρόκειται για ένα νέο, μεγάλο μέτωπο που ξεκίνησε από αναζωπύρωση μιας μικρής εστίας και στη συνέχεια εξαιτίας και των ανέμων, έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις

Τα εναέρια μέσα που πετούν στην περιοχή, συμβάλλουν κι αυτά στον περιορισμό του μετώπου που βρίσκεται σε δύσβατο σημείο , ενώ μάχη να προσεγγίσουν δίνουν και οι επίγειες δυνάμεις.

 

O καπνός έχει σκεπάσει τα πάντα στην περιοχή ενώ πύρινες φλόγες ξεπηδούν μέσα από την πυκνή βλάστηση

Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.

Η μάχη με τις φλόγες στην Ιστιαία 

Νωρίτερα, οι φλόγες είχαν πλησιάσει την Ιστιαία, ενώ πυκνοί καπνοί είχαν απλωθεί πάνω από την πόλη. Αναζωπύρωση σημειώθηκε και στη Γαλατσώνα, με το πύρινο μέτωπο να κινείται ανεξέλεγκτα και τις φλόγες φτάνουν λίγα μέτρα από το χωριό.

Μετά το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε και πάλι το μέτωπο στο χωριό Αβγαριά, καθώς ενισχύθηκαν οι άνεμοι. Η φωτιά έκαιγε το δάσος σε χαράδρα και ήταν δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο.

Νέες αναζωπυρώσεις απειλούν οικισμούς στην Εύβοια-1

Οι εικόνες καταστροφής, από το εσωτερικό έως τις ακτές της βόρειας Εύβοιας, παρουσιάστηκαν σε βίντεο από drone. Το βίντεο που δημοσίευσε το Up Stories, αποτυπώνει την έκταση της καταστροφής, με τις καμμένες εκτάσεις στο νησί να ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο στρέμματα. Χιλιάδες κτίρια έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές και πολλά από αυτά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή