ΗΠΑ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους στρατιωτικούς έως τα μέσα Σεπτεμβρίου

ΗΠΑ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους στρατιωτικούς έως τα μέσα Σεπτεμβρίου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε, σε ένα δελτίο τύπου, πως «στηρίζει σφόδρα» αυτήν την απόφαση

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 θα γίνει υποχρεωτικός «έως τα μέσα Σεπτεμβρίου» για όλα τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, σε ένα σημείωμα προς τους εργαζόμενους του Πενταγώνου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε, σε ένα δελτίο τύπου, πως «στηρίζει σφόδρα» αυτήν την απόφαση, επιβεβαιώνοντας πως συμμερίζεται με τον Όστιν «μια αμετάβλητη δέσμευση προκειμένου να διασφαλιστεί πως τα στρατεύματά μας έχουν όλα τα αναγκαία εργαλεία, ώστε να κάνουν τη δουλειά τους όσο ασφαλέστερα γίνεται».

Το Πεντάγωνο απασχολεί σχεδόν 1,4 εκατομμύρια εν ενεργεία στρατιώτες.

Στα τέλη Ιουλίου, ο Τζο Μπάιντεν είχε ζητήσει από τις ένοπλες δυνάμεις να σκεφθούν «πώς και πότε» θα προσθέσουν το εμβόλιο κατά της covid-19 στον κατάλογο των υποχρεωτικών εμβολίων για τους στρατιώτες.

Ο Λευκός Οίκος είχε, την ίδια περίοδο, κάνει γνωστό πως εκατομμύρια ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα πρέπει να εμβολιαστούν, ειδάλλως θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια σειρά περιορισμών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή