ΗΠΑ: Η κατάσταση ασφαλείας στο Αφγανιστάν «δεν βαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση»

ΗΠΑ: Η κατάσταση ασφαλείας στο Αφγανιστάν «δεν βαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση»

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν βαθύτατα για την τάση αυτή

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η κατάσταση ασφαλείας στο Αφγανιστάν «δεν βαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση» καθώς οι αντάρτες Ταλιμπάν κατέλαβαν μια έκτη επαρχιακή πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθύτατα για την τάση αυτή, αλλά πρόσθεσε ότι οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν την ικανότητα να πολεμήσουν την οργάνωση των ανταρτών.

«Αυτές είναι οι στρατιωτικές τους δυνάμεις, αυτές είναι οι επαρχιακές τους πρωτεύουσες, ο λαός τους που πρέπει να υπερασπιστούν και πραγματικά αυτό θα εξαρτηθεί από την ηγεσία που είναι πρόθυμη να αναλάβει αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή», είπε ο Κίρμπι.

Τέλος ελέγχθηκαν 3 ιεροί ναοί εκ των οποίων οι 2 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και ο 1 επικίνδυνος για χρήση και θα επανελεγχθεί.

Αύριο αναμένεται να συνδράμουν στο έργο των αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές της Αττικής πάνω από 130 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν με εντατικούς ρυθμούς οι αυτοψίες και στις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου και Βόρειας Εύβοιας. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή