Αγωγή κατά του πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Αγωγή κατά του πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Η Βιρτζίνια Τζιούφρε καταγγέλλει ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον δούκα του Γιoρκ όταν ήταν ανήλικη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν κατέθεσε η Βιρτζίνια Τζιούφρε, κατηγορώντας τον μικρότερο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Αντριου της Αγγλίας, για σεξουαλική κακοποίηση ενόσω αυτή ήταν ακόμη ανήλικη (17 ετών). Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, η κακοποίηση της Τζιούφρε έγινε στην έπαυλη του παιδεραστή μεγιστάνα Τζέφρι Επσταϊν στην Καραϊβική και αλλού.

Η αγωγή της Τζιούφρε κατατέθηκε ακριβώς δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Επσταϊν σε φυλακή της Νέας Υόρκης, ενώ περίμενε να δικαστεί για συνωμοσία και τράφικινγκ ανηλίκων. «Η Βιρτζίνια είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει σε πλούσιους και ισχυρούς άνδρες να αποφεύγουν τις ευθύνες τους», είπε ο δικηγόρος της ενάγουσας. Στην αγωγή, το θύμα ζητάει χρηματική αποζημίωση από τον πρίγκιπα, τον οποίο κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση και σκόπιμη άσκηση ψυχολογικής βίας. «Πριν από είκοσι χρόνια ο πλούτος, η ισχύς, η θέση και οι διασυνδέσεις του πρίγκιπα Αντριου, του επέτρεψαν να κακοποιήσει ένα τρομαγμένο, ανίσχυρο παιδί, που δεν είχε κανέναν να το προστατεύσει. Είναι επιτέλους ώρα να λογοδοτήσει γι’ αυτό», αναφέρει το κείμενο της αγωγής.

Σε συνέντευξή του στο BBC το 2019, ο πρίγκιπας αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Τζιούφρε. «Εχω επανειλημμένως πει ότι ουδέποτε είχα τέτοιου είδους σεξουαλικές σχέσεις», είχε πει ο Αντριου. Η 38χρονη Τζιούφρε ζει σήμερα στην Αυστραλία, όπου δημιούργησε οικογένεια. Κατηγόρησε για πρώτη φορά τον Αντριου το 2014, καταθέτοντας ενώπιον της ομοσπονδιακής δικαιοσύνης των ΗΠΑ στο πλαίσιο της έρευνας για το δίκτυο παιδεραστίας του Επσταϊν.

Η εμπλοκή του Επσταϊν

Στις καταθέσεις της, η Τζιούφρε αποκάλυψε ότι καθοδηγήθηκε από τον Επσταϊν και τη συνεργό του, Γκιζλέιν Μάξουελ, προκειμένου να έχει ερωτική επαφή σε τρεις διαφορετικές μετακινήσεις του πρίγκιπα Αντριου – στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και τις Παρθένους Νήσους το 2001. Η καταγγελία της είχε γίνει δεκτή με πύρινες διαψεύσεις από την Μάξουελ αλλά και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. «Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι ο πρίγκιπας Αντριου είχε κάποιου είδους ερωτική σχέση με την Τζιούφρε. Οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς και αβάσιμοι», ανέφερε η ανακοίνωση των ανακτόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή