Κορωνοϊός: Εμβόλιο και παιδιά

Κορωνοϊός: Εμβόλιο και παιδιά

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις μήνες από τη λοίμωξη με κορωνοϊό εξαλείφονται τα εξουδετερωτικά αντισώματα στα παιδιά, καθιστώντας τα εκ νέου ευάλωτα. Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης που εκπονήθηκε στο ιατρικό κέντρο Σααρέ Ζεντέκ της Ιερουσαλήμ και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Αcta Pediatrica.

Ο καθηγητής Ελτσιέλ Σλέσινγκερ και οι συνεργάτες του μελέτησαν 1.118 παιδιά, με μέση ηλικία τα 4,4 έτη, τα οποία προσήλθαν στο τμήμα επειγόντων του κέντρου την περίοδο Οκτώβριος 2020 – Ιανουάριος 2021. Το 29% των παιδιών που είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό δεν είχε αναπτύξει αντισώματα, παρά την πάροδο τριών εβδομάδων από τη λοίμωξη, ενώ σε όσα είχαν μολυνθεί τέσσερις μήνες νωρίτερα, τα αντισώματα είχαν αρχίσει να εξαλείφονται.

Η έρευνα, που υποδεικνύει τις αδυναμίες του παιδικού ανοσοποιητικού συστήματος, πρέπει να συνεκτιμηθεί για την ασφαλή επάνοδο των παιδιών στα σχολεία, αν και ο Ισραηλινός καθηγητής υπογραμμίζει ότι αυτά ουδέποτε έγιναν εστίες υπερμετάδοσης. Aξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Haaretz, εκτιμά ότι μετά την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, πέντε χιλιάδες μαθητές θα προσβάλλονται καθημερινά από COVID, εφόσον δεν μεταβληθεί η κατάσταση στη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή