Κίνα: Ποινές σε δεκάδες αξιωματούχους για τη διασπορά του κορωνοϊού

Κίνα: Ποινές σε δεκάδες αξιωματούχους για τη διασπορά του κορωνοϊού

Κυρώσεις σε 47 άτομα για ελλιπή εφαρμογή των νέων μέτρων ενώ εξαπλώνεται η μετάλλαξη Δέλτα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινές σε πάνω από 40 τοπικούς αξιωματούχους επέβαλε το Πεκίνο για τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού στην Κίνα, καθώς οι αρχές στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου προσπαθούν να περιορίσουν το μεγαλύτερο κύμα της πανδημίας εδώ και πάνω από ένα χρόνο εκεί.

Το νέο ξέσπασμα του κορωνοϊού έχει επεκταθεί σε πάνω από τις μισές επαρχίες της Κίνας, με τη καταγραφή περισσότερων από 1.000 κρούσματα με συμπτώματα τις τρεις τελευταίες εβδομάδες.

Οι αρχές έχουν σπεύσει να επιβάλουν αυστηρά λόκνταουν, μαζικούς ελέγχους εκτεταμένες περιόδους καραντίνας και περιορισμούς στα ταξίδια, όπως και στην αρχή της πανδημίας πριν ενάμιση χρόνο.

Ωστόσο οι 47 αξιωματούχοι που τιμωρήθηκαν κρίθηκε ότι δεν επέβαλαν άμεσα και επαρκώς τα νέα μέτρα, σύμφωνα με την Κεντρική Επιτροπή Πειθαρχικού Ελέγχου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Διαβάστε ακόμη:

Κάποιοι παύθηκαν από τα αξιώματά τους, άλλοι υποχρεώνονται να καταβάλουν πρόστιμα, ενώ ορισμένοι κρατούνται με σοβαρές κατηγορίες αμέλειας, όπως δύο αξιωματούχοι του αεροδρομίου της Ναντζίνγκ, όπου θεωρείται ότι ξεκίνησε το νέο κύμα του κορωνοϊού, από πτήση προερχόμενη από τη Ρωσία στις 10 Ιουλίου.

Ειδικά στην πόλη Γιανγκζού, που ανήκει στη Ναντζίνγκ, είχαν μέχρι την Τρίτη καταγραφεί 394 συμπτωματικά κρούσματα, περιλαμβανομένων 26 σοβαρών περιπτώσεων, με έξι ασθενείς να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Στους ελέγχους κορωνοϊού δεν είχαν τηρηθεί οι κανόνες ασφαλείας με αποτέλεσμα πολλοί υπάλληλοι της δειγματοληψίας να ασθενήσουν.

Την Τετάρτη η Κίνα ανακοίνωσε την καταγραφή 111 νέων κρουσμάτων, κάτι που συνιστά μείωση από τα 143 κρούσματα της Τρίτης.

Πηγή: CNN, China Daily

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή