Sputnik V: Κοντά στο 83% η αποτελεσματικότητα κατά της μετάλλαξης Δέλτα

Sputnik V: Κοντά στο 83% η αποτελεσματικότητα κατά της μετάλλαξης Δέλτα

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, το εμβόλιο Sputnik V είναι περίπου 83% αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης Δέλτα, λιγότερο από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, το εμβόλιο Sputnik V είναι περίπου 83% αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης Δέλτα, λιγότερο από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις.

Οι Αρχές απέδωσαν την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στην υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα και στην απροθυμία του πληθυσμού να εμβολιαστεί, παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια είναι ευρέως διαθέσιμα στη Ρωσία.

Τον Ιούνιο είχε ανακοινωθεί από τους κατασκευαστές του, πως το Sputnik V είναι περίπου 90% αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης Δέλτα.

«Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν πως η αποτελεσματικότητα φτάνει περίπου το 83%», δήλωσε ο Μουράσκο, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το εμβόλιο, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ιζβέστια πως το Sputnik V είναι ασφαλές και αποτελεσματικό εναντίον όλων των στελεχών του κορβνοϊού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ, Reuters

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή