ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Συναγερμός στο Πλίμουθ μετά από αναφορές για πυροβολισμούς

Βρετανία: Συναγερμός στο Πλίμουθ μετά από αναφορές για πυροβολισμούς

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πλίμουθ της νοτιοδυτικής Αγγλίας, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιστατικό υπάρχουν θύματα.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίνονται σε ένα σοβαρό περιστατικό στην περιοχή και οι κάτοικοι καλούνται να μείνουν μέσα στο σπίτι τους και να ακολουθούν τις συμβουλές της αστυνομίας.

Ο τοπικός βουλευτής Λουκ Πόλαρντ έγραψε στο Twitter: «Πραγματικά ανησυχητικά νέα που έρχονται από τον Κέιχαμ στο Πλίμουθ. Παρακαλώ όλους να παραμείνουν ασφαλείς, να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να ακολουθήσουν τις συμβουλές της αστυνομίας».

Σε νεότερη ανάρτησή του, ο Πόλαρντ αναφέρει πως «αναμένει επιβεβαίωση για τον αριθμό των θυμάτων, αλλά μοιάζει πολύ άσχημη μέρα για την πόλη και την κοινότητα μας».

Στο σημείο βρίσκονται αρκετά οχήματα της αστυνομίας και ορισμένοι δρόμοι έχουν κλείσει.

Όπως μεταδίδει το Skynews υπάρχουν πληροφορίες για πολλά θύματα.

«Είμαι ενήμερος για ένα σοβαρό και τραγικό περιστατικό που εκτυλίσσεται στο Πλίμουθ. Παρακαλώ υπακούστε σε όλες τις οδηγίες της αστυνομίας», ανέφερε στο Twitter ο Τζόνι Μέρσερ, τοπικός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος.

«Ανταποκρίθηκαμε στο περιστατικό με σημαντικό αριθμό πόρων, συμπεριλαμβανομένων ομάδων αντιμετώπισης επικίνδυνων περιοχών (HART), πολλών ασθενοφόρων, αερο-ασθενοφόρων, πολλών γιατρών και νοσηλευτών», ανακοίνωσε η South Western Ambulance Service, προσθέτοντας ότι θα παράσχει περισσότερη ενημέρωση αργότερα».

 

Επιπλεόν, ο βουλευτής Τζόνι Μέρσερ, ανέφερε πως «το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία, ούτε ο ύποπτος έχει τραπεί σε φυγή στο Πλίμουθ».

Όπως μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο την αστυνομία, επιβεβαιώνεται πως υπάρχουν θύματα, ενώ η Telegraph αναφέρει πως ο δράστης είναι νεκρός.