ΚΟΣΜΟΣ

Πλίμουθ: Περιστατικό με πυροβολισμούς – Η αστυνομία επιβεβαιώνει θύματα και τραυματίες

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα

Πλίμουθ: Περιστατικό με πυροβολισμούς – Η αστυνομία επιβεβαιώνει θύματα και τραυματίες

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα) στο Πλίμουθ της νοτιοδυτικής Αγγλίας, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα και σύμφωνα με τις τοπικές αρχές υπάρχουν θύματα και τραυματίες από το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν σε ένα σοβαρό περιστατικό στην περιοχή και οι κάτοικοι κλήθηκαν να μείνουν μέσα στο σπίτι τους και να ακολουθούν τις συμβουλές της αστυνομίας.

Ο τοπικός βουλευτής Λουκ Πόλαρντ έγραψε στο Twitter: «Πραγματικά ανησυχητικά νέα που έρχονται από τον Κέιχαμ στο Πλίμουθ. Παρακαλώ όλους να παραμείνουν ασφαλείς, να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να ακολουθήσουν τις συμβουλές της αστυνομίας».

Σε νεότερη ανάρτησή του, ο Πόλαρντ αναφέρει πως «αναμένει επιβεβαίωση για τον αριθμό των θυμάτων, αλλά μοιάζει πολύ άσχημη μέρα για την πόλη και την κοινότητα μας».

Στο σημείο βρέθηκαν αρκετά οχήματα της αστυνομίας και ορισμένοι δρόμοι έκλεισα,

Όπως μετέδωσε αρχικά το Skynews «υπάρχουν πληροφορίες για πολλά θύματα».

«Είμαι ενήμερος για ένα σοβαρό και τραγικό περιστατικό που εκτυλίσσεται στο Πλίμουθ. Παρακαλώ υπακούστε σε όλες τις οδηγίες της αστυνομίας», ανέφερε στο Twitter ο Τζόνι Μέρσερ, τοπικός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος.

«Ανταποκρίθηκαμε στο περιστατικό με σημαντικό αριθμό πόρων, συμπεριλαμβανομένων ομάδων αντιμετώπισης επικίνδυνων περιοχών (HART), πολλών ασθενοφόρων, αερο-ασθενοφόρων, πολλών γιατρών και νοσηλευτών», ανακοίνωσε η South Western Ambulance Service, προσθέτοντας ότι θα παράσχει περισσότερη ενημέρωση αργότερα».

 

Επιπλεόν, ο βουλευτής Τζόνι Μέρσερ, ανέφερε πως «το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία, ούτε ο ύποπτος έχει τραπεί σε φυγή στο Πλίμουθ».

Όπως μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο την αστυνομία, επιβεβαιώνεται πως υπάρχουν θύματα, ενώ η Telegraph αναφέρει πως ο δράστης είναι νεκρός.